Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 11-Ιαν-2023 21:15

  Στάση αναμονής με οριακά κέρδη για τον χρυσό - Άλμα 2,2% για τον χαλκό

  Σε χαμηλό δύο και πλέον εβδομάδων ο χρυσός - Σε χαμηλό σχεδόν έτους το ασήμι
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με ανεπαίσθητη άνοδο ολοκλήρωσε τις συναλλαγές του ο χρυσός, καθώς τα βλέμματα της επενδυτικής κοινότητας είναι στραμμένα στα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ που δημοσιεύονται αύριο.

  Ειδικότερα, το συμβόλαιο Φεβρουαρίου του χρυσού έκλεισε με οριακά κέρδη 0,1% ή 2,4 δολαρίων στα 1.878,9 δολ. η ουγγιά.

  Στα υπόλοιπα μέταλλα το ασήμι έχασε 0,8% στα 23,4 δολάρια η ουγγιά, η πλατίνα υποχώρησε κατά 0,4% στα 1.084 δολ. ενώ το παλλάδιο ενισχύθηκε κατά 0,2% 1.781 δολ. και ο χαλκός κέρδισε 2,2% στα 4,116 δολ. η λίβρα.

  Σύμφωνα με τον Jim Wyckoff, ανώτερο αναλυτή της Kitco Metals, "η συνεδρίαση σήμερα είχε κάποιο χαρακτήρα κατοχύρωσης κερδών για τα βραχυπρόθεσμα futures ενόψει των αυριανών στοιχείων του δείκτη τιμών καταναλωτή".

  Όπως επισημαίνει ο ίδιος, η αγορά του χρυσού δεν αποκλείεται να συνεχίσει την πλάγια κίνηση μέχρι και τη δημοσίευση της έκθεσης (3.30 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος).

  Κατά τα άλλα, στην παρούσα φάση οι traders βλέπουν πιθανότητες 77% για αύξηση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης μόνο (0,25%) από τη Fed τον Φεβρουάριο και κορύφωση του κόστους δανεισμού της ομοσπονδιακής τράπεζας κάτω του 5%, στο 4,92%, τον Ιούνιο.

  Ο χρυσός θεωρείται ως αμυντική θέση απέναντι στον πληθωρισμό αλλά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος στην αύξηση των επιτοκίων, τα οποία καθιστούν υψηλότερο το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης του καθώς δεν προσφέρει σταθερή απόδοση.

  Η αυριανή "θα μπορούσε να είναι σημαντική έκθεση εάν λάβουμε ακόμα μία εικόνα που να δείχνει ότι ο πληθωρισμός μειώνεται ταχύτερα από το αναμενόμενο", εκτιμά ο Craig Erlam, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην OANDA.

  Σύμφωνα με τον ίδιο, παρόλο που διατηρούνται οι ανησυχίες για τον αντίκτυπο της πανδημίας στον κορυφαίο καταναλωτή χρυσού στον πλανήτη την Κίνα, "μακροπρόθεσμα αναμένεται να ανακάμψει δυναμικά, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόσθετη ζήτηση".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ