Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 02-Ιαν-2023 08:51

  M. Burry: Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε ύφεση "από κάθε άποψη"

  M. Burry: Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε ύφεση "από κάθε άποψη"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο ιδρυτής της Scion Asset Management, Michael Burry, δήλωσε την Κυριακή ότι, μολονότι ο πληθωρισμός έφτασε στο ζενίθ του, είναι πιθανό να λάβει και πάλι ανοδική πορεία ως απάντηση στα μέτρα τόνωσης από πλευράς της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

  "Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε ύφεση όπως και αν την ορίσει κανείς", σημείωσε ο Burry, επενδυτής ο οποίος έγινε ευρέως γνωστός μέσω της ταινίας του Christian Bale του 2015 "The Big Short" ("Το Μεγάλο Σορτάρισμα"). "Η Fed θα περικόψει επιτόκια και η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νέα μέτρα τόνωσης. Κι έτσι θα έχουμε νέα πληθωριστική έκρηξη".

  Τον Σεπτέμβριο, ο Burry είχε προειδοποιήσει ότι έρχονται νέες οδύνες για τις χρηματιστηριακές αγορές, σημειώνοντας ότι "δεν έχουμε πιάσει ακόμη πάτο". Στο δεύτερο τρίμηνο του περασμένου έτους, το επενδυτικό του σχήμα εξάλειψε κάθε έκθεσή του σε μετοχές, πλην μίας εταιρείας.

  Τον Δεκέμβριο, ο πρόεδρος της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, Jerome Powell, είχε σημειώσει ότι η Fed δεν βρίσκεται κοντά στο τέλος της αντιπληθωριστικής της εκστρατείας, η οποία συνεχίζεται μέσω της συναπτής αύξησης επιτοκίων.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ