Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 29-Δεκ-2022 23:14

  Πετρέλαιο: Πτώση πέριξ του 1,2% καθώς "θολώνουν" οι προοπτικές για τη ζήτηση

  Πετρέλαιο: Πτώση πέριξ του 1,2% καθώς "θολώνουν" οι προοπτικές για τη ζήτηση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με απώλειες έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη, καθώς οι προσδοκίες ότι η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό στην Κίνα θα αναζωπυρώσει τη ζήτηση υποσκελίστηκαν από τις ανησυχίες ότι η αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα θα επιβαρύνει την οικονομική δραστηριότητα.του COVID από την Κίνα θα προκαλέσει ανάκαμψη της ζήτησης έδωσε τη θέση της στις ανησυχίες ότι η αύξηση των λοιμώξεων θα μπορούσε να επιβαρύνει την οικονομία.

  Οι "ταύροι" της αγοράς πετρελαίου αρχικά έβλεπαν ευνοϊκά τη χαλάρωση των περιορισμών στην Κίνα, καθώς η πολιτική μηδενικών μολύνσεων που εφάρμοσε η κυβέρνηση και τα επακόλουθα lockdown προκάλεσαν διαταραχές στην οικονομία και περιόρισε σημαντικά τη ζήτηση για το αργό. 

  Ωστόσο, η αύξηση των κρουσμάτων μετά την άρση των περιορισμών και οι ανησυχίες για τους ταξιδιώτες που μεταδίδουν τον ιό εκτός της χώρας έχουν σηκώσει ένα νέο κύμα ανησυχίας για τη βραχυπρόθεσμη ζήτηση, σύμφωνα με αναλυτές.

  "Δημιουργείται τεράστια αβεβαιότητα στην έναρξή του νέου έτους, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται και το σύστημα υγείας είναι καταβεβλημένο", τόνισε σε σημείωμά του ο Craig Erlam, αναλυτής της Oanda. "Το πώς θα αντιδράσει το Πεκίνο είναι τόσο σαφές όσο τα αμφιλεγόμενα δεδομένα που έχουμε, οπότε οι επενδυτές θα έχουν στραμμένο το βλέμμα στις εξελίξεις, προσπαθώντας να αξιολογήσουν τα ελλιπή δεδομένα και τα ανεπίσημα στοιχεία που διαθέτουμε", είπε χαρακτηριστικά.

  Κατά τα άλλα, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ υποχώρησαν λιγότερα από αναμενόταν την περασμένη εβδομάδα, κατά 1,3 εκατ. βαρέλια σύμφωνα με πηγές από το αμερικανικό ινστιτούτο πετρελαίου, έναντι των 1,5 εκατ. βαρελιών που περίμενε η αγορά.

  Περαιτέρω πίεση στις τιμές ασκεί το γεγονός ότι ο διαχειριστής αγωγών στις ΗΠΑ TC Energy δήλωσε πως εργάζεται για την επαναλειτουργία του τμήματος αγωγού Keystone που είχε κλείσει μετά από διαρροή αυτόν τον μήνα.

  Από την άλλη βέβαια, η μεγάλη χιονοθύελλα στις ΗΠΑ έθεσε εκτός λειτουργίας ορισμένες εγκαταστάσεις διύλισης πετρελαίου, δίνοντας στήριξη στις τιμές τις προηγούμενες ημέρες.

  Σε αυτό το κλίμα, το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Φεβρουαρίου υποχώρησε την Πέμπτη κατά 84 σεντς ή 1,1% στα 78,12 δολάρια το βαρέλι.

  Το πετρέλαιο τύπου Brent είδε το συμβόλαιό του για τον Φεβρουάριο να χάνει 1,05 δολάρια ή 1,3% στα 82,21 δολάρια το βαρέλι. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ