Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 21-Δεκ-2022 13:04

  Κάτω και από τα 100 ευρώ το φυσικό αέριο εν μέσω εισαγωγών ρεκόρ LNG

  Κάτω και από τα 100 ευρώ το φυσικό αέριο εν μέσω εισαγωγών ρεκόρ LNG
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Προς την τέταρτη πτωτική τους μέρα οδεύουν οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, έχοντας υποχωρήσει μάλιστα κάτω και από τα 100 ευρώ, καθώς οι εισαγωγές LNG σε επίπεδα σχεδόν ρεκόρ και τα υψηλά επίπεδα πλήρωσης των αποθέματα απομακρύνουν περαιτέρω τις ανησυχίες για τον εφοδιασμό.

  Ειδικότερα, τα futures του φυσικού αερίου στο Άμστερνταμ (TTF) βρέθηκαν να υποχωρούν σήμερα έως και κατά 9% με τις τιμές στα 96 ευρώ η μεγαβατώρα.

  Οι θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο μέρος της ευρωπαϊκής ηπείρου παραμένουν ήπιες για την εποχή και σε συνδυασμό  με τις αυξημένες εισροές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) πιέζουν προς τα κάτω τις τιμές.

  "Με το κύμα έντονου κρύου  να έχει περάσει και προβλέψεις για ήπιες καιρικές συνθήκες στο επόμενο δεκαπενθήμερο, μαζί με την κατά παράδοση μειωμένη βιομηχανική ζήτηση στη διάρκεια των Χριστουγέννων – υπάρχουν πολλοί πτωτικοί παράγοντες στο παιχνίδι", αναφέρει ο Tom Marzec-Manser της ICIS.

  Οι θερμοκρασίες σε διάφορα μέρη της Ευρώπης αναμένεται να υποχωρήσουν προς τα συνήθη εποχιακά επίπεδα την επόμενη εβδομάδα, αλλά οι πιθανότητες για έναν ήπιο Ιανουάριο φαίνεται να αυξάνονται, αναφέρουν σε σημείωμα αναλυτές της Energi Danmark A/S.

  Την ίδια ώρα, η αποθήκευση φυσικού αερίου στην Ευρώπη βρίσκεται σε πληρότητα περίπου 83%, σημαντικά υψηλότερα από τον μέσο όρο της πενταετίας, σύμφωνα με στοιχεία της Gas Infrastructure Europe.

  Οι προμήθειες από τη Ρωσία μέσω της Ουκρανίας αναμένεται επίσης να είναι σταθερές σήμερα Τετάρτη, με την Gazprom PJSC να χρησιμοποιεί εναλλακτικές διαδρομές έπειτα από τη ζημιά που προκλήθηκε σε αγωγούς της αυτή την εβδομάδα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ