Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 07-Δεκ-2022 17:00

  Αναβάθμιση της Τράπεζας Πειραιώς από την DBRS - Σε Β (high), με σταθερές προοπτικές

  Αναβάθμιση της Τράπεζας Πειραιώς από την DBRS - Σε Β (high), με σταθερές προοπτικές
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Τράπεζας Πειραιώς, με σταθερές προοπτικές, στο B (high) από Β προηγουμένως, προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης DBRS.

  Όπως αναφέρει ο οίκος, η αναβάθμιση αντικατοπτρίζει την πρόσφατη σημαντική βελτίωση της ποιότητας των περιουσιακών στοιχείων του Ομίλου, με την DBRS να επισημαίνει ωστόσο ότι η τράπεζα παραμένει αδύναμη σε σύγκριση με τα διεθνή πρότυπα.

  Κατά την άποψη του οίκου αξιολόγησης, η Τράπεζα Πειραιώς θα είναι σε θέση να διατηρήσει ένα ισχυρότερο προφίλ κινδύνου σε σύγκριση με το πρόσφατο παρελθόν, ακόμη και αν αυτό ενσωματώνει την αναμενόμενη πίεση από τον υψηλότερο πληθωρισμό και την ασθενέστερη οικονομική ανάπτυξη, ως απόρροια της συνεχιζόμενης απομόχλευσης και της καθαρής πιστωτικής επέκτασης, καθώς και της πιο ισχυρής κάλυψης έναντι των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs). 

  Η DBRS προσθέτει ότι η αναβάθμιση ενσωματώνει επίσης την ενίσχυση της κεφαλαιακής θέσης του Ομίλου, με τον οίκο να εκτιμά ότι η ο Όμιλος θα συνεχίσει την εσωτερική δημιουργία κεφαλαίων υποστηριζόμενος από τα υψηλότερα περιθώρια επιτοκίου και το χαμηλότερο πιστωτικό κόστος, δεδομένου του βελτιωμένου προφίλ κινδύνου. 

  Για τον ίδιο λόγο, ο οίκος αναμένει ισχυρότερη δημιουργία βασικών κερδών, ως απόρροια της βελτιωμένης λειτουργικής απόδοσης μετά τη βαθιά αναδιάρθρωση της τράπεζας.

  Η αξιολόγηση της DRBS συνεχίζει να λαμβάνει υπόψη την ισχυρή εγχώρια franchise παρουσία της Πειραιώς στη λιανική και εταιρική τραπεζική, αλλά και τη μέτρια διαφοροποίηση των δραστηριοτήτων της.

  Ο οίκος θεωρεί ότι η Πειραιώς είναι υγιής σε όρους δυνατότητας χρηματοδότησης και ρευστότητας, αν και παραμένει δυνητικά ευάλωτη σε κραδασμούς, οπότε πρέπει να συνεχίζει να βελτιώνει τα θεμελιώδη πιστωτικά της στοιχεία.

  Η αξιολόγηση ενσωματώνει επίσης το υψηλό επίπεδο αναβαλλόμενων φορολογικών πιστώσεων (DTC) που περιλαμβάνονται στην κεφαλαιακή διάρθρωση του Ομίλου, τις οποίες ο οίκος θεωρεί ασθενέστερη μορφή κεφαλαίου.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ