Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 06-Δεκ-2022 10:33

  Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές

  Μικρές διακυμάνσεις και… πακέτα στο Χρηματιστήριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οριακές διακυμάνσεις και μεταβολές προσήμων εμφανίζουν οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τους επενδυτές να αξιολογούν τις ανανεωμένες ανησυχίες για περαιτέρω επιθετικές κινήσεις από την Fed.

  Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί οριακά κατά μόλις 0,06% και βρίσκεται στις 441,2 μονάδες, με τον κλάδο της ενέργειας να σημειώνει απώλειες 0,5% ενώ τα ΜΜΕ ενισχύονται κατά 0,2%.

  Στα επιμέρους ευρωπαϊκά ταμπλό, οι DAX και CAC σε Γερμανία και Γαλλία παραμένουν ουσιαστικά αμετάβλητοι, ενώ στη Βρετανία ο FTSE 100 υποχωρεί ελαφρώς κατά 0,15% κινούμενος στις 7.555 μονάδες.

  Στην ευρωπαϊκή περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB κινείται με οριακές απώλειες 0,05% στις 24.534 μονάδες, ενώ πιο σαφής είναι η εικόνα στην Ισπανία όπου ο IBEX 35 υποχωρεί κατά 0,5% και βρίσκεται στις 8.327 μονάδες.

  Στις κινήσεις μεμονωμένων μετοχών, η Aeroports de Paris (ADP) βυθίζεται κατά 13% αφότου η Royal Schiphol πούλησε με discount το μερίδιο 3,9% που είχε στην εταιρεία.

  Αντίθετα, η Ashtead Group ενισχύεται κατά 4% αφότου αναβάθμισε το guidance για το σύνολο του έτους μετά τα ισχυρά αποτελέσματα του τριμήνου.

  Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Φίλιπ Λέιν, εμφανίστηκε βέβαιος ότι ο πληθωρισμός πλησιάζει στην κορύφωσή του, ενώ επιβεβαίωσε ότι συνεχιστούν οι αυξήσεις των επιτοκίων.

  "Θα ήμουν λελογισμένα σίγουρος να πω ότι είναι πιθανό να βρισκόμαστε κοντά στην κορύφωση" του πληθωρισμού, "αλλά αν βρίσκεται ήδη στην κορύφωση ή αν θα την φτάσει στις αρχές του 2023, αυτό είναι ακόμα αβέβαιο", είπε στην ιταλική εφημερίδα Milano Finanza.

  Στο μυαλό των επενδυτών βρίσκεται η βουτιά που σημείωσε χτες η αγορά των ΗΠΑ, καθώς τα θετικά στοιχεία για την πορεία του κλάδου των υπηρεσιών, αλλά και η καλύτερη των εκτιμήσεων έκθεση για τις εργοστασιακές παραγγελίες, επανέφεραν τις ανησυχίες ότι η Fed θα συνεχίσει να κινείται επιθετικά στα επιτόκια. 

  Κατά τα άλλα, στα μακροοικονομικά νέα της ημέρας, οι βιομηχανικές παραγγελίες στην Γερμανία ενισχύθηκαν κατά 0,8% τον Οκτώβριο, ξεπερνώντας κατά πολύ την εκτίμηση για μόλις 0,1% σε έρευνα του Reuters.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ