Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 02-Δεκ-2022 22:06

  Διατήρησε τα κέρδη της εβδομάδας ο χρυσός

  Με το αριστερό μπήκε στον Σεπτέμβριο ο χρυσός
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι τριγμοί που έφερε στις παγκόσμιες αγορές η απροσδόκητη ανθεκτικότητα της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ προκάλεσε νευρικότητα και στο χρυσό, χωρίς όμως να πτοήσει ιδιαίτερα τελικά τους επενδυτές στο πολύτιμο μέταλλο.

  Ειδικότερα, παρότι βρέθηκε να υποχωρεί άνω του 1% μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τις θέσεις εργασίας τον Νοέμβριο, στην πορεία ο χρυσός "ροκάνισε" τις απώλειες κλείνοντας με μικρή πτώση 0,3% ή 5,6 δολαρίων, που τον κράτησε με άνεση πάνω από τα 1.800 δολάρια (κλείσιμο στα 1.809,6).

  Έτσι, με το χτεσινό άλμα άνω του 3% (η μεγαλύτερη ημερήσια άνοδος για το χρυσό από τον Απρίλιο του 2020) το συμβόλαιο Φεβρουαρίου ολοκλήρωσε την εβδομάδα με συνολικά κέρδη 3,2%.

  Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι ενισχύθηκε κατά 1,8% σήμερα και έκλεισε στα 23,25% με εβδομαδιαίο άλμα 8,5%.

  Το παλλάδιο κέρδισε 2,3% σήμερα στα 1.901 δολ. η ουγγιά με +4,4% στην εβδομάδα, η πλατίνα έχασε μεν 2,7% σήμερα αλλά ήταν 3,9% στην εβδομάδα με κλείσιμο στα 1.026 δολ. η ουγγιά, ενώ ο χαλκός ενισχύθηκε κατά 0,9% σήμερα και 3,9% στην εβδομάδα στα 3,8505 δολ. η λίβρα. 

  Στις εξελίξεις που παρακολουθούν οι επενδυτές, η αγορά εργασίας των ΗΠΑ όχι μόνο δεν έκοψε ρυθμό όπως έλπιζε η Fed αλλά αντίθετα κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

  Συγκεκριμένα, η αμερικανική οικονομία δημιούργησε νέες 263.000 θέσεις εργασίας τον Νοέμβριο έναντι εκτιμήσεων για 200.000,  εγείροντας φόβους για νέες πληθωριστικές πιέσεις που θα αναγκάσουν την Fed να επιτείνει τις επιθετικές της κινήσεις.

  Κάτι που θα σημάνει υψηλότερες αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων και πιθανώς νέα ενίσχυση του δολαρίου, οδηγώντας σε νέες πιέσεις στο χρυσό.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ