Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 01-Δεκ-2022 12:10

  Wood: Νέα τιμή στόχος στα 26 ευρώ για τη Mytilineos - Περιθώρια ανόδου 50%

  Wood: Νέα τιμή στόχος στα 26 ευρώ για τη Mytilineos - Περιθώρια ανόδου 50%
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μεγάλα περιθώρια ανόδου βλέπει για τη μετοχή της Mytilineos η Wood, η οποία αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της αυξάνοντας την τιμή στόχο στα 26 ευρώ (με σήμα "buy").

  Ειδικότερα, η Wood θεωρεί ότι η μετοχή προσφέρει ένα upside από τα σημερινά επίπεδα κοντά στο 50%, καθώς η Mytilineos είναι "πιο ισχυρή από ποτέ" όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και ο τίτλος του report (Stronger than ever), πραγματοποιώντας τη μετάβαση σε μία νέα εποχή "Πράσινης" κερδοφορίας

  Οι βασικοί άξονες της αναβάθμισης που έκανε η Wood τόσο στην τιμή στόχο όσο και στις εκτιμήσεις κερδοφορίας της Mytilineos είναι:

  1. H σημαντική αύξηση της αξίας του κλάδου ηλιακής ενέργειας, κατά περίπου €200m, μετά και από ένα τρίμηνο με ρεκόρ κερδοφορίας (Q3 2022) που δείχνει το δρόμο για τα επόμενα έτη.

  2. Η εξίσου σημαντική αύξηση στο valuation του Τομέα Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης κατά €220m, καθώς κατοχυρώνεται υψηλότερη κερδοφορία με παράλληλη ενδυνάμωση και των περιθωρίων κέρδους, ενώ το backlog σηματοδοτεί περαιτέρω ενίσχυση της κερδοφορίας του Τομέα

  3. Η ταχύτητα υλοποίησης των έργων ΑΠΕ καθώς η WOOD αναμένει 1.7GW εγκατεστημένης ισχύος μετά το 2025, μόνο στην Ελλάδα ενώ ταυτόχρονα η Εταιρεία ωριμάζει ένα Παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ, άνω των 6GW.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ