Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 30-Νοε-2022 22:12

  Πρώτος ανοδικός μήνας για το χρυσό από τον Μάρτιο

  Πρώτος ανοδικός μήνας για το χρυσό από τον Μάρτιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τέλος στο παρατεταμένο σερί πτωτικών μηνών έβαλε ο χρυσός, ο οποίος αξιοποίησε την υποχώρηση της ισοτιμίας του δολαρίου και των αποδόσεων των τίτλων των ΗΠΑ για να ολοκληρώσει έναν ισχυρό Νοέμβριο.

  Ειδικότερα, το πλέον ενεργό συμβόλαιο του χρυσού, παραδόσεως Φεβρουαρίου υποχώρησε ελαφρώς μεν σήμερα, κατά 0,2% ή 3,8 δολάρια κλείνοντας στα 1.759,9 δολ. η ουγγιά, αλλά τελείωσε τον μήνα με άλμα 7,3%.

  Πρόκειται για τον πρώτο ανοδικό μήνα που καταγράφει το πολύτιμο μέταλλο από τον περασμένο Μάρτιο, ενώ η απόδοση που εμφάνισε ήταν η μεγαλύτερη μηνιαία από τον Μάιο του 2021.

  Ακόμα καλύτερη ήταν η πορεία που είχε το ασήμι τον Νοέμβριο, με συνολικό ράλι 14%, ενώ σήμερα έκλεισε με άνοδο 1,6% στα 21,781 δολ. η ουγγιά.

  Στα υπόλοιπα μέταλλα, η πλατίνα ενισχύθηκε κατά 3% σήμερα κλείνοντας στα 1.039,3 δολ. η ουγγιά με +11,7% στο σύνολο του μήνα, το παλλάδιο έγραψε +1,8% στη συνεδρίαση και +1,2% στον μήνα με κλείσιμο στα 1.866 δολάρια η ουγγιά, ενώ ο χαλκός κατέγραψε ημερήσιο άλμα 2,7% και μηνιαίο 10,8% με την τιμή του στα 3,738 δολ. η λίβρα.

  Η κίνηση στις τιμές των εμπορευμάτων ήταν ανοδική γενικότερα στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, συμπεριλαμβανομένου του χρυσού, του χαλκού και του πετρελαίου, καθώς οι διαμαρτυρίες στην Κίνα οδήγησαν τις αρχές να χαλαρώσουν ελαφρώς ορισμένους από τους περιορισμούς για τον COVID-19.

  Ο χρυσός ωστόσο έκοψε ρυθμό στη διάρκεια της συνεδρίασης και βρέθηκε τελικά σε αρνητικό πρόσημο, καθώς την ώρα που έκλειναν οι συναλλαγές του ξεκίναγε η ομιλία του Τζέι Πάουελ στο Ινστιτούτο Brookings.

  Ο Πάουελ ανέφερε ότι η κεντρική τράπεζα πιθανώς να κόψει ρυθμό στις αυξήσεις επιτοκίων ήδη από την επόμενη συνεδρίαση πολιτικής της, αν και σημείωσε παράλληλα ότι το τελικό επίπεδο των επιτοκίων θα είναι πιθανώς υψηλότερο από ό,τι είχε εκτιμηθεί αρχικά.

  Το σήμα όμως για μικρότερες αυξήσεις από εδώ και πέρα φαίνεται να ικανοποίησε τις αγορές και σαφώς τους επενδυτές στο χρυσό, με την τιμή του πολύτιμου μέταλλου να ενισχύεται άνω του 1% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ