Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 21-Νοε-2022 09:39

  Η Berkshire Hathaway του Warren Buffett αύξησε τα ποσοστά της σε πέντε εμπορικούς οίκους της Ιαπωνίας

  buffett
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Berkshire Hathaway του Warren Buffett αύξησε τα ποσοστά της σε πέντε βασικούς εμπορικούς οίκους της Ιαπωνίας, σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε τη Δευτέρα και αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

  Η εταιρεία του μεγαλοεπενδυτή αγόρασε για πρώτη φορά μερίδια στα ιαπωνικά trading houses - γνωστά "sogo shosha" - τον Αύγουστο του 2020, αποκτώντας ποσοστό περί το 5% σε κάθε εταιρεία.

  Οι εμπορικοί οίκοι, τα οποία επενδύουν σε πρότζεκτ πετρελαίου και φυσικού αερίου σε παγκόσμια κλίμακα, έχουν ανακοινώσει ιδιαίτερα ισχυρά αποτελέσματα τα τελευταία τρίμηνα, μετά την εκτίναξη των τιμών των εμπορευμάτων. Η Mitsui ανακοίνωσε πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών ύψους 140 δισ. γιεν (1 δισ. δολ.) νωρίτερα τον Νοέμβριο, επί τη βάσει κερδών που αποκόμισε από τις υψηλότερες τιμές ενέργειας.

  Η ασφαλιστική του ομίλου της Berkshire, National Indemnity, αύξησε το ποσοστό της στην Mitsubishi Corp. στο 6,59% (από 5,04% προηγουμένως), σύμφωνα με έγγραφα που κατατέθηκαν στο Υπουργείο Οικονομικών της Ιαπωνίας, στο Τόκιο. Η οντότητα αύξησε επίσης τα ποσοστά της στις Marubeni, Itochu, Mitsui και Sumitomo. Δεν έγινε γνωστό πότε ακριβώς πραγματοποιήθηκαν οι αγορές των νέων μεριδίων.

  Σε δήλωσή της σχετικά με την απόκτηση των αρχικών ποσοστών το 2020, η Berkshire ανέφερε ότι στο μέλλον θα μπορούσε να αυξήσει τη συμμετοχή της έως ποσοστό 9,9%.

  Η μετοχή της Mitsubishi κέρδιζε έως και 3,6% μετά την ανακοίνωση της είδησης νωρίτερα, με τη μετοχή της Marubeni να ενισχύεται έως και κατά 3,4%, ενώ ο τίτλος της Sumitomo κέρδιζε 2,2%.  

  Σε επίπεδο Ασίας, η Berkshire Hathaway απέκτησε πρόσφατα μερίδιο αξίας $5 δισ. στον κολοσσό των ημιαγωγών Taiwan Semiconductor Manufacturing στο πλέον πρόσφατο τρίμηνο, σε μια προσπάθεια να επωφεληθεί από την φθηνή της αποτίμηση την τρέχουσα περίοδο, αλλά και από την τεχνολογική της καινοτομία και τα ισχυρά θεμελιώδη οικονομικά της στοιχεία.

  Η Berkshire Hathaway, εξάλλου, εξετάζει το ενδεχόμενο ομολογιακής έκδοσης αποτιμώμενης σε γιεν, σύμφωνα με σημείωμα της Mizuho Securities, καθώς οι επενδυτές προτιμούν τις σχετικά σταθερές ιαπωνικές αγορές χρέους, εν μέσω διεθνών αναταράξεων.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ