Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 18-Νοε-2022 21:19

  Σε χαμηλό μίας εβδομάδας ο χρυσός με πτώση 0,5%

  Σε υψηλό σχεδόν εβδομάδας ο χρυσός λόγω της γεωπολιτικής αβεβαιότητας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πτωτικά έκλεισε ο χρυσός που δέχθηκε πιέσεις την Παρασκευή από το ενισχυμένο δολάριο και τη νέα άνοδο των ομολόγων, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει το πολύτιμο μέταλλο στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και μία εβδομάδα.

  Ο επικεφαλής του παραρτήματος της Fed στο St. Louis, James Bullard, επισήμανε χθες πως "το επιτόκιο πολιτικής δεν βρίσκεται ακόμη στη ζώνη που θα μπορούσε να θεωρηθεί επαρκώς περιοριστικό" και εκτίμησε πως το βασικό επιτόκιο της κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ "θα πρέπει να φτάσει κατ' ελάχιστον στο 5% έως 5,25% και ίσως χρειαστεί να αγγίξει το 7%" για να περιοριστεί η οικονομική ανάπτυξη και να καταπολεμηθεί ο πληθωρισμός.

  Σήμερα, η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Βοστώνης Σούζαν Κόλινς σημείωσε ότι η αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης εξακολουθεί να βρίσκεται "στο τραπέζι", καθώς η Fed πρέπει να κάνει περισσότερα για να χαλιναγωγήσει τον πληθωρισμό.

  Το γεγονός ότι ο χρυσός κατάφερε να διατηρήσει το μεγαλύτερο μέρος των κερδών του που κατέκτησε τις δύο τελευταίες εβδομάδες υποδηλώνει ότι το πολύτιμο μέταλλο μπορεί τελικά να έχει ξεφύγει από την πτωτική τάση που το επιβάρυνε όλο το έτος.

  "Ο χρυσός αποδεικνύεται εντυπωσιακά ανθεκτικός παρά την αυστηρή πραγματικότητα που φαίνεται να επιβάλλουν οι αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ υποστηρίζοντας ότι πρέπει να συνεχιστούν οι αυξήσεις των επιτοκίων, χωρίς να χαλαρώσουν ακόμα", δήλωσε ο Rupert Rowling, αναλυτής της Kinesis Money.

  Σε αυτό το κλίμα, ο χρυσός παραδόσεως Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 8,60 δολάρια ή 0,5%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 1.754,40 δολάρια η ουγγιά, στο χαμηλότερό της επίπεδο από τις 10 Νοεμβρίου. Στην εβδομάδα, το πολύτιμο μέταλλο υποχώρησε κατά 0,9%

  Το ασήμι παραδόσεως Δεκεμβρίου πρόσθεσε 2 σεντς ή 0,1% την Παρασκευή, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 20,99 δολάρια η ουγγιά, ωστόσο στην εβδομάδα έχασε 3,1%, στο χειρότερο 5νθήμερό του εδώ και έναν μήνα, σύμφωνα με την Dow Jones Market Data.

  Ως προς τα υπόλοιπα μέταλλα, το παλλάδιο παραδόσεως Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 71,10 δολάρια ή 3,5% στα 1.938,90 δολάρια η ουγγιά, διευρύνοντας τις εβδομαδιαίες απώλειές του στο 4,4%. Η πλατίνα είδε το συμβόλαιο Ιανουαρίου να χάνει 7,20 δολάρια ή 0,7%, για να κλείσι στα 984,30 δολάρια η ουγγιά, μια βουτιά 5,2% στην εβδομάδα.

  Ο χαλκός παραδόσεως Δεκεμβρίου έχασε 6 σεντς ή 1,5%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 3,6320 δολάρια η λίβρα, διολισθαίνοντας 7,1% στην εβδομάδα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ