Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 07-Οκτ-2022 10:39

  Ξανά κοντά σε επίπεδα που προκάλεσαν άμεση παρέμβαση από την Ιαπωνία το γιεν

  122193834
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το γιεν αποδυναμώνεται και πάλι και κατευθύνεται προς τα επίπεδα που προκάλεσαν άμεση παρέμβαση στην αγορά τον περασμένο μήνα.

  Το ιαπωνικό νόμισμα έφτασε στα 145,14 ανά δολάριο στις συναλλαγές του Τόκιο την Παρασκευή πηγαίνοντας προς πτώση για όγδοη συνεχόμενη εβδομάδα, όπως αναφέρει το Bloomberg. Έφτασε τα 145,90 ανά δολάριο στις 22 Σεπτεμβρίου, προκαλώντας παρέμβαση από την Ιαπωνία που οδήγησε σε ράλι περίπου 4%.

  Η επίδραση αυτής της παρέμβασης έχει σχεδόν εξαφανιστεί, καθώς η Τράπεζα της Ιαπωνίας συνεχίζει σε μια πιο χαλαρή νομισματική πολιτική, την ώρα που τράπεζες όπως η FED προχωρούν σε αυξήσεις επιτοκίων.

  Μια παρατεταμένη περίοδος αδυναμίας του γεν πάνω από τα 145 δολάρια θα μπορούσε να τροφοδοτήσει την εικασία ότι το υπουργείο θα ανεχθεί μια σταδιακή πτώση του νομίσματος, ιδίως καθώς τα συναλλαγματικά αποθέματα της Ιαπωνίας έχουν μειωθεί.

  Οι traders προετοιμάζονταν για περαιτέρω μεταβλητότητα σήμερα, η οποία βλέπει έναν βασικό καταλύτη για την κατεύθυνση των χρηματοπιστωτικών αγορών με την πολυαναμενόμενη ανακοίνωση των στοιχείων της αμερικανικής αγοράς εργασίας για τον Σεπτέμβριο. Το γεγονός ότι η Δευτέρα είναι αργία τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ιαπωνία, γεγονός που πιθανόν να επηρεάσει τη ρευστότητα, αυξάνει περαιτέρω τις πιθανότητες για υπερβολικές διακυμάνσεις των τιμών.

  "Το γεν θα μπορούσε να δοκιμάσει το ανώτερο μισό των επιπέδων των 145, εάν τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ εδραιώσουν τις εικασίες για αύξηση του επιτοκίου της Fed κατά 75 μονάδες βάσης", δήλωσε ο Daisaku Ueno, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής νομισμάτων στην Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities Co. στο Τόκιο. "Ανεξάρτητα από το πόσα δαπανά το υπουργείο Οικονομικών, μια παρέμβαση δεν μπορεί να σταματήσει εντελώς την αδυναμία του γιεν, αλλά μπορεί να προκαλέσει μόνο ένα προσωρινό ράλι".

  Τα συναλλαγματικά αποθέματα της Ιαπωνίας μειώθηκαν σε 1,24 τρισ. δολάρια στο τέλος Σεπτεμβρίου από 1,29 τρισ. δολάρια ένα μήνα νωρίτερα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ