Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 05-Οκτ-2022 21:20

  Ήπια υποχώρηση από τα υψηλά 3 εβδομάδων για το χρυσό

  Σε χαμηλό δύο και πλέον εβδομάδων ο χρυσός - Σε χαμηλό σχεδόν έτους το ασήμι
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε αρνητικό έδαφος επέστρεψαν ο χρυσός και το ασημί, υποχωρώντας από τα πρόσφατα τοπικά υψηλά τους - τριών εβδομάδων και τριών μηνών αντίστοιχα - με φόντο την ανάκαμψη των ομολόγων και του δολαρίου.

  Ειδικότερα, ο χρυσός είδε το συμβόλαιο παραδόσεως Δεκεμβρίου να ολοκληρώνει στα 1.720,8 δολάρια η ουγγιά με μικρές απώλειες 0,6% ή 9,7 δολαρίων. 

  Παρομοίως, το ασήμι Δεκεμβρίου διέγραψε σημαντικότερο μέρος από τα κέρδη των τελευταίων ημερών με απώλειες 2,5% ή 55 σεντς που οδήγησαν την τιμή του στα 20,475 δολ. η ουγγιά. 

  Πτωτικές ήταν οι τάσεις και σε παλλάδιο - πλατίνα, με το πρώτο στα 2.255 δολ. η ουγγιά και -3,2% και τη δεύτερη στα 914,6 δολ. η ουγγιά με -2,1%. Αντίθετα, κόντρα στο κλίμα της ημέρας ο χαλκός ενισχύθηκε ελαφρώς κατά 0,3% στα 3,5005 δολ. η λίβρα.

  Παρά τα απότομα κέρδη που σημείωσαν ο χρυσός και το ασήμι στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις, οι αναλυτές των πολύτιμων μετάλλων εκτιμούν ότι η ανοδική κίνηση αυτή ξεμείνει από δυνάμεις και θα απαιτήσει υποχώρηση των αποδόσεων των ομολόγων και του δολαρίου για να συνεχιστεί.

  "Είδαμε μια ισχυρή ανάκαμψη της τιμής του χρυσού τις τελευταίες δύο ημέρες, αλλά μάλλον θα χρειαστεί κάποια χείρα βοηθείας για να χτίσει μομέντουμ. Συγκεκριμένα, απαιτεί τη βοήθεια των χαμηλότερων αποδόσεων στους τίτλους των ΗΠΑ και ένα πιο μαλακό δολάριο, τα οποία θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό από τα νέα δεδομένα και κυρίως την έκθεση για τις θέσεις εργασίας της Παρασκευής", δήλωσε ο Craig Erlam, ανώτερος αναλυτής αγοράς στον OANDA.

  Όπως προαναφέρθηκε, οι αποδόσεις των ομολόγων κινήθηκαν εκ νέου ανοδικά σήμερα με το 10ετές ΗΠΑ να σημειώνει άλμα 16 μονάδων βάσης στο 3,767%, ενώ και ο δείκτης δολαρίου επέστρεψε σε θετικό έδαφος με +1,1%.

  Υπενθυμίζεται ότι τα ομόλογα λειτουργούν ανταγωνιστικά για τα πολύτιμα μέταλλα καθώς αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας με την απόδοση κεφαλαίου που προσφέρουν, ενώ αντίστοιχα το ενισχυμένο δολάριο καθιστά τα εμπορεύματα γενικότερα πιο ακριβά για κατόχους άλλων ισοτιμιών.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ