Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 04-Οκτ-2022 17:23

  Ριζική στροφή του Ρέι Ντάλιο απέναντι στα μετρητά

  Ριζική στροφή του Ρέι Ντάλιο απέναντι στα μετρητά
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε αλλαγή θέσης απέναντι στην άποψη που είχε διαχρονικά για μετρητά ως asset "σκουπίδια" προχώρησε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής και ιδρυτής του μεγαλύτερου hedge fund παγκοσμίως, Ρέι Ντάλιο.

  "Όπως λέγεται ότι έχει πει ο Τζον Μέιναρντ Κέινς: Όταν αλλάζουν τα δεδομένα, αλλάζω τη θέση μου. Σύμφωνα με αυτή τη ρήση, τα δεδομένα άλλαξαν και άλλαξα τη γνώμη μου για τα μετρητά ως asset: δεν θεωρώ πλέον ότι τα μετρητά είναι σκουπίδια", έγραψε σε ανάρτησή του στο twitter o co-CEO της Bridgewater Associates.

  Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το βασικό επιτόκιο της Fed είναι πλέον σχεδόν κατάλληλο.

  "Με τα υπάρχοντα επιτόκια και τη συρρίκνωση του ισολογισμού από τη Fed, είναι πλέον ουδέτερο  - ούτε πολύ καλή ούτε πολύ κακή υπόθεση. Με άλλα λόγια, το βραχυπρόθεσμο επιτόκιο είναι πλέον σχεδόν σωστό".

  Σημειώνεται ότι ο Ρέι Ντάλιο είχε χαρακτηρίσει τα μετρητά "πρακτικά άχρηστα" τον Απρίλιο του 2020, καθώς ανέμενε ότι τα μηδενικά επιτόκια και η τεράστια προσφορά χρήματος θα διάβρωνε την αξία του δολαρίου με την πάροδο του χρόνου.

  Ωστόσο, με την ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ να έχει αυξήσει το βασικό της επιτόκιο κατά 3% εντός του 2022, ο δείκτης δολαρίου έχει πραγματοποιήσει ράλι σχεδόν 17% φτάνοντας σε υψηλά 20ετίας.

  Σε αυτό το πλαίσιο, το δεύτερο μέρος των tweets του Ντάλιο υποδηλώνει ότι είναι ικανοποιημένος με το τρέχον εύρος του 3% - 3,25% και πιθανώς ότι θα κινούνταν πιο επιθετικά υπέρ του δολαρίου εάν η Fed αυξήσει περαιτέρω τα επιτόκια της.

  Ο ίδιος προέβλεψε πρόσφατα μακροπρόθεσμα επιτόκια άνω του 4,5%, υποδεικνύοντας ότι βλέπει περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων τα επόμενα χρόνια.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ