Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 04-Οκτ-2022 15:01

  UBS: Βραχύβιο το ράλι των μετοχών

  UBS: Βραχύβιο το ράλι των μετοχών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι επενδυτές μπορούν να αναμένουν ανάκαμψη των μετοχές ανά περιόδους - όπως βλέπουμε σήμερα - αλλά η αστάθεια είναι εδώ για να παραμείνει, εκτιμά ο Μαρκ Χέφελε, επικεφαλής επενδύσεων στην UBS Global Wealth Management.

  "Έπειτα από την πτώση άνω του 9% τον Σεπτέμβριο και σχεδόν 25% στο σύνολο του έτους κατά το κλείσιμο της Παρασκευής, πιστεύουμε ότι ο S&P 500 φαίνεται να βρίσκεται σε υπερπουλημένα επίπεδα", έγραψε σε σημείωμά του σήμερα, σύμφωνα με το CNBC.

  Σύμφωνα δε με τον αναλυτή της UBS, ορισμένες από τις πιέσεις της περασμένης εβδομάδας πιθανώς να οφείλονταν στο rebalancing της ολοκλήρωσης τριμήνου, κάτι που δεν υφίσταται πλέον έχοντας μπει στο τέταρτο.

  Σε αυτό το πλαίσιο ο Χέφελε σημειώνει ότι "με το κλίμα στις μετοχές να είναι ήδη εξαιρετικά αποδυναμωμένο, αναμένονται περιοδικές ανακάμψεις. Ωστόσο, οι αγορές είναι πιθανό να παραμείνουν ασταθείς βραχυπρόθεσμα, λόγω των προσδοκιών σχετικά με τον πληθωρισμό και τα επιτόκια".

  Έτσι, "παρόλο που τα assets ρίσκου ανέκαμψαν τη Δευτέρα, πιστεύουμε ότι ένα πιο σταθερό ράλι των μετοχών απαιτεί μάλλον ενδείξεις σαφούς πτωτικής τάσης του πληθωρισμού στις ΗΠΑ (για παράδειγμα, τουλάχιστον τρεις μήνες με τον δομικό πληθωρισμό του μέτρου που παρακολουθεί η Fed - του PCE - στο +0,2% σε μηνιαία βάση) παράλληλα με σημάδια εξομάλυνσης στην αγορά εργασίας".

  "Τα δεδομένα των νέων θέσεων εργασίας που δημοσιεύονται αυτήν την εβδομάδα και η έκθεση για τις θέσεις εργασίας του Σεπτεμβρίου θα είναι βασικές δημοσιεύσεις που πρέπει να παρακολουθήσετε", καταλήγει ο αναλυτής της UBS.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ