Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 30-Σεπ-2022 14:34

  Υποχωρεί εκ νέου η βρετανική λίρα, μετά τη μη επίσπευση της έκθεσης του δημοσιονομικού συμβουλίου

  132712986
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η βρετανική λίρα (στερλίνα) διέγραψε τα κέρδη της έναντι του δολαρίου μετά τη δημοσίευση του ρεπορτάζ του πρακτορείου Bloomberg ότι το Υπουργείο Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου δεν θα ζητήσει από το δημοσιονομικό συμβούλιο της χώρας να δημοσιοποιήσει νωρίτερα του προβλεπόμενου τις οικονομικές του προβλέψεις, γεγονός που θεωρείται σημάδι ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να αναθεωρήσει την οικονομική της στρατηγική.

  Η στερλίνα κινείτο έτσι πτωτικά κατά 0,2%, κοντά στα 1,11 δολάρια, ενώ νωρίτερα ενισχυόταν κατά άνω του 1%, καθώς υπήρχε η πεποίθηση ότι η πρωθυπουργός του Η.Β. Λιζ Τρας θα "έβαζε νερό στο κρασί" των οικονομικών της πολιτικών, βασικά των μη χρηματοδοτημένων φορολογικών περικοπών τις οποίες ανακοίνωσε και οι οποίες αναστάτωσαν σφόδρα τις αγορές.

  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν υπάρχουν σχέδια ο υπουργός Οικονομικών Κουάζι Κουάρτεγκ να αλλάξει το χρονοδιάγραμμα της  δήλωσής του για τις μεσοπρόθεσμες δημοσιονομικές προοπτικές, που είναι προγραμματιασμένη για τις 23 Νοεμβρίου, μαζί με την έκθεση - πρόεβλεψη του Γραφείου Δημοσιονομικής Υπευθυνότητας, όπως ανέφερε στο Bloomberg πρόσωπο με γνώση του ζητήματος.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ