Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 28-Σεπ-2022 22:24

  Ο τυφώνας Ίαν έστειλε το αμερικανικό αργό εκ νέου πάνω από τα 80 δολάρια

  Ο τυφώνας Ίαν έστειλε το αμερικανικό αργό εκ νέου πάνω από τα 80 δολάρια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ράλι κατέγραψαν τα συμβόλαια του πετρελαίου την Τετάρτη, με την τιμή του αμερικανικού αργού να επιστρέφει και πάλι πάνω από το ψυχολογικό όριο των 80 δολαρίων, ως απόρροια των προσωρινών διακοπών της παραγωγής στον Κόλπο του Μεξικού που προκάλεσε ο τυφώνας Ίαν.

  Κέρδη σημείωσαν και τα συμβόλαια του αμερικανικού φυσικού αερίου, που έσβησαν τις αρχικές τους απώλειες και ακολούθησαν την ανοδική πορεία του αργού, παρότι η κακοκαιρία αναμένεται να οδηγήσει σε διακοπές ρεύματος και χαμηλότερη ζήτηση.

  Το Γραφείο Ασφάλειας και Επιβολής Περιβαλλοντικών Όρων των ΗΠΑ ανέφερε την Τετάρτη ότι ως "απάντηση” στην καταιγίδα, το 9,12% της παραγωγής πετρελαίου και το 5,95% της παραγωγής φυσικού αερίου στον Κόλπο του Μεξικού έχει διακοπεί. Παρότι, τα ανωτέρω ποσοστά ήταν μικρότερα από τις διακοπές που εφαρμόστηκαν την Τρίτη, οδήγησαν σε περαιτέρω άνοδο τις τιμές του αργού.

  Έτσι, το συμβόλαιο παράδοσης Νοεμβρίου για το αργό τύπου West Texas Intermediate ενισχύθηκε σήμερα κατά 3,65 δολάρια ή σχεδόν 4,7% και έκλεισε στα 82,15 δολάρια στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για το υψηλότερο κλείσιμο του συμβολαίου επόμενου μήνα από τις 22 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

  Σημαντικά κέρδη κατέγραψε και το πετρέλαιο τύπου Brent, με το συμβόλαιο παράδοσης Νοεμβρίου να κερδίζει 3,05 δολάρια ή 3,5% και να κλείνει στα 89,32 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο ICE. Το συμβόλαιο Δεκεμβρίου του Brent, που αποτελεί το πλέον ενεργό συμβόλαιο, σημείωσε αντίστοιχα κέρδη 3,18 δολαρίων ή σχεδόν 3,8%, στα 88,05 δολάρια το βαρέλι.

  Σημαντικά κέρδη, όπως προαναφέρθηκε, σημείωσε και το συμβόλαιο Οκτωβρίου για το αμερικανικό φυσικό αέριο, το οποίο έληξε μάλιστα στο τέλος της συνεδρίασης, καθώς ενισχύθηκε κατά 3,3% και ολοκλήρωσε την ημέρα στα 6,868 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες.

  Το Γραφείο Ασφάλειας και Επιβολής του Περιβάλλοντος ανέφερε την Τετάρτη ότι ως απάντηση στην καταιγίδα, το 9,12% της παραγωγής πετρελαίου και το 5,95% της παραγωγής φυσικού αερίου στον Κόλπο έχει κλείσει. Αυτό, ωστόσο, ήταν χαμηλότερο από το κλείσιμο του 11% του Παραγωγή πετρελαίου στον Κόλπο και 8,56% της παραγωγής φυσικού αερίου την Τρίτη. Το αργό CLX22 του Νοεμβρίου WTI, 4,41% σημείωσε άνοδο 3,65 δολ. ή σχεδόν 4,7%, φθάνοντας στα 82,15 δολ. βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Οκτώβριος φυσικό αέριο NGV22, +3,44%, που έληξε στο τέλος της συνεδρίασης, σημείωσε άνοδο 3,3% στα 6,868 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες.

  Κέρδη σημείωσαν και τα συμβόλαια του αμερικανικού φυσικού αερίου, που έσβησαν τις αρχικές τους απώλειες και ακολούθησαν την ανοδική πορεία του αργού, παρότι η κακοκαιρία αναμένεται να οδηγήσει σε διακοπές ρεύματος και χαμηλότερη ζήτηση.

  Υπενθυμίζεται ότι το πετρέλαιο υποχώρησε σε χαμηλά οκτώ μηνών νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, λόγω του επίμονα ισχυρού δολαρίου, που αποτέλεσε τροχοπέδη για το αργό και άλλα εμπορεύματα που τιμολογούνται με βάση το αμερικανικό νόμισμα, καθώς τα καθιστά ακριβότερα για τους κατόχους άλλων νομισμάτων.

  Οι αναλυτές, ωστόσο, επισημαίνουν ότι οι προμήθειες στην αγορά πετρελαίου παραμένουν περιορισμένες και ότι οι τιμές θα μπορούσαν να ανακάμψουν λόγω σημαντικών ανησυχιών για την προσφορά.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ