Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 28-Σεπ-2022 14:30

  Κίνα: Κορυφαία προτεραιότητα η σταθεροποίηση της αγοράς συναλλάγματος για την κεντρική τράπεζα

  Κίνα: Κορυφαία προτεραιότητα η σταθεροποίηση της αγοράς συναλλάγματος για την κεντρική τράπεζα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η κεντρική τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε ότι η σταθεροποίηση της αγοράς συναλλάγματος είναι η κορυφαία της προτεραιότητα, αφού το γουάν υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από την κρίση του 2008.

  Οι δηλώσεις της κεντρικής τράπεζας της Κίνας ήρθαν καθώς το γουάν συνέχισε να υποχωρεί έναντι του δολαρίου, κατά 0,9% σήμερα, ανεβάζοντας τις απώλειες μέχρι στιγμής φέτος στο 12%.

  Η κεντρική τράπεζα τόνισε πως η αγορά συναλλάγματος λειτουργούσε σε μεγάλο βαθμό με ομαλό τρόπο, αλλά προειδοποίησε να μην υπάρξουν υψηλά one-way πονταρίσματα στο νόμισμα. Επαναδιατύπωσε ότι το γουάν έχει μια σταθερή βάση για να είναι βασικά σταθερό.

  "Η αγορά συναλλάγματος έχει μεγάλη σημασία και η διατήρηση της σταθερότητας είναι κορυφαία προτεραιότητα", ανέφερε.

  Οι επενδυτές συνήθως εκλαμβάνουν τέτοιες επίσημες παρατηρήσεις ως σημάδι πως οι αρχές δυσφορούν με τις ταχείς εναλλαγές των νομισμάτων.

  Η κεντρική τράπεζα επίσης κάλεσε τα μέλη του πλαισίου αυτορρύθμισης της αγοράς συναλλάγματος της Κίνας, το οποίο λειτουργεί ως μηχανισμός αυτορρύθμισης και συντονισμού της αγοράς, να αποτρέψει τις έντονες διακυμάνσεις στο νόμισμα.

  Πρόσθεσε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες θα πρέπει να ενισχύσουν τη διαχείριση προσδοκιών, για να αποτρέψουν τις κερδοσκοπικές συναλλαγές.

  "Πρέπει να συνειδητοποιήσει κανείς ότι οι συναλλαγματικές ισοτιμίες δεν μπορούν ποτέ να προβλεφθούν με ακρίβεια, και οι αμφίδρομες διακυμάνσεις είναι το φυσιολογικό", πρόσθεσε η κεντρική τράπεζα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ