Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 26-Σεπ-2022 12:52

  Πτωτικά το φυσικό αέριο εν μέσω αυξημένων εισαγωγών από Νορβηγία και LNG

  φυσικο αεριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 15.27

  Απώλειες καταγράφει το φυσικό αέριο τη Δευτέρα, καθώς οι αυξημένες εισαγωγές από Νορβηγία και οι ισχυρές ροές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) μετριάζουν την προβλεπόμενη αύξηση της ζήτησης θέρμανσης λόγω της αναμενόμενης ψυχρής περιόδου την επόμενη εβδομάδα.

  Οι αναλυτές της Refinitiv δήλωσαν ότι η ψυχρή περίοδος που αναμένεται στη βορειοδυτική Ευρώπη την επόμενη εβδομάδα θα ενισχύσει τη ζήτηση θέρμανσης στην περιοχή και θα προσφέρει στήριξε στις τιμές, προσθέτοντας ότι η ζήτηση φυσικού αερίου για ηλεκτροπαραγωγή αναμένεται να αυξηθεί εν μέσω χαμηλής απόδοσης στην αιολική ενέργεια.

  "Αυτοί οι ανοδικοί παράγοντες μετριάζονται, ωστόσο, από την αυξανόμενη παραγωγή της Νορβηγίας, ενώ η περίοδος βαριάς συντήρησης τελειώνει", δήλωσε η αναλύτρια φυσικού αερίου της Refinitiv, Kasia Piaskowska.

  Οι συνολικές ροές φυσικού αερίου από τη Νορβηγία τη Δευτέρα για την Ευρώπη αυξήθηκαν σε 290 εκατ. κυβικά μέτρα ημερησίως έναντι 268 εκατ. κυβικών μέτρων την προηγούμενη ημέρα.

  Οι αναλυτές της Engie's EnergyScan ανέφεραν ότι το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενόψει της επόμενης συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ενέργειας που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή μπορεί να προκαλέσει κάποια μεταβλητότητα.

  Σε αυτό το κλίμα, το ολλανδικό συμβόλαιο φυσικού αερίου - ευρωπαϊκό σημείο αναφοράς - σημειώνει πτώση 6,3% στα 173 ευρώ η μεγαβατώρα. Νωρίτερα κατέγραφε απώλειες άνω του 8% στα 169 ευρώ η μεγαβατώρα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ