Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 27-Μαϊ-2022 16:32

  Θετικό ισοζύγιο εισροών στη Wall Street μετά από επτά εβδομάδες

  Wall Street
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τα αμοιβαία μετοχικά κεφάλαια στις ΗΠΑ κατέγραψαν περισσότερες εισροές για πρώτη φορά στις τελευταίες επτά εβδομάδες, με τη Wall Street σε πορεία να διακόψει το μεγαλύτερο αρνητικό εβδομαδιαίο σερί της από την εποχή της φούσκας του dotcom.

  Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv που επικαλείται το Reuters, την εβδομάδα έως τις 25 Μαΐου τα αμοιβαία μετοχικά κεφάλαια στις ΗΠΑ προσέλκυσαν καθαρές εισροές ύψους 4,61 δισ. δολαρίων, καταγράφοντας την πρώτη τους εβδομάδα με θετικό ισοζύγιο από τις 6 Απριλίου και εκείνη με τις μεγαλύτερες καθαρές εισροές από τις 23 Μαρτίου.

  Σημειώνεται ότι μετά από επτά διαδοχικές εβδομάδες απωλειών, ο S&P 500 και ο Nasdaq ενισχύονται και οι δύο την τρέχουσα άνω του 3%, δίνοντας τέλος όπως όλα δείχνουν στο μεγαλύτερο πτωτικό σερί τους από το 2001.

  Όπως σημειώνει το Reuters, στην αντιστροφή του κλίματος συνέβαλαν τα αναβαθμισμένα outlook από κολοσσούς όπως η JPMorgan Chase και η μητρική της Vans, η VF Corp.

  Γενικότερα, από τις 491 εταιρείες του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο το 78% εξ αυτών έχουν ξεπεράσει τις εκτιμήσεις της αγοράς, σύμφωνα με την Refinitiv.

  Σε αυτό το κλίμα, την τρέχουσα εβδομάδα τα αμοιβαία μετοχικά κεφάλαια της υψηλής κεφαλαιοποίησης προσέλκυσαν καθαρές εισροές ύψους 9,35 δισ. δολαρίων, τις μεγαλύτερες που έχουν καταγράψει σε 15 εβδομάδες.

  Την ίδια ώρα,  ωστόσο, τα αντίστοιχα της μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης είχαν καθαρές εκροές 1,42 δισ. και 0,75 δισ. δολαρίων αντίστοιχα.

  Γενικότερα, οι funds μετοχών αξίας εξασφάλισαν κεφάλαια ύψους 0,48 δισ. δολαρίων μετά από δύο εβδομάδες πωλήσεων, ωστόσο εκείνα αναπτυξιακών τίτλων κατέγραψαν την 7η εβδομάδα εκροών, ύψους 2,11 δισ. δολαρίων.

  Οι βιομηχανικοί τίτλοι προσέλκυσαν καθαρές εισροές 0,77 δισ. δολαρίων, ενώ οι κλάδοι των χρηματοοικονομικών και της τεχνολογίας είδαν εκροές περίπου 1,2 δισ. δολαρίων ο καθένας.

  Στα ομόλογα, οι επενδυτές συνέχισαν για 20η εβδομάδα με πωλήσεις, που ανήλθαν στα 4,94 δισ. δολάρια, αν και πρόκειται για το μικρότερο ποσό που έχει καταγραφεί τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ