Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 24-Ιαν-2022 19:31

  Titan Cement: Στα 17,90 ευρώ κατεβάζει την τιμή-στόχο η Eurobank Equities

  Η ΤΙΤΑΝ η πρώτη τσιμεντοβιομηχανία στην Ελλάδα με την πιστοποίηση Platinum ‘Zero Waste to Landfill’
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε μείωση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Titan Cement στα 17,90 ευρώ από 20 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε η Eurobank Equities, επαναδιατυπώνοντας τη σύσταση "αγορά”.

  Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, η μείωση της τιμής-στόχου αντικατοπτρίζει τις χαμηλότερες εκτιμήσεις της για τα EBITDA της εταιρείας αλλά και τις χαμηλότερες αποτιμήσεις των ανταγωνιστών της.

  Η χρηματιστηριακή διατηρεί, ωστόσο θετική στάση για την εταιρεία, ενώ αναμένει να επαναξιολογήσει τη στάση της μετά τη βελτίωση της "ορατότητα” όσον αφορά το κόστος εισροών της εταιρείας.

  Η νέα τιμή-στόχος υποδηλώνει περιθώριο ανόδου της μετοχής κατά περίπου 22%, με τη χρηματιστηριακή να επισημαίνει ότι διαπραγματεύεται περίπου 20% χαμηλότερα από τα προ πανδημίας επίπεδα και με discount περίπου 10% χαμηλότερα έναντι των ανταγωνιστών της.

  Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι η άνοδος του κόστους ενέργειας και του κόστους μεταφοράς το δεύτερο εξάμηνο του 2021 έχει επηρεάσει αρνητικά τη μετοχή τον τελευταίο καιρό, ενώ εκτιμά ότι αυτοί οι "αντίθετοι άνεμοι” αναμένεται να επηρεάσουν τις λειτουργικές επιδόσεις του ομίλου βραχυπρόθεσμα, προσθέτοντας ότι ο αντίκτυπος ήταν εμφανής στο τρίτο τρίμηνο του έτους, με τα EBITDA να είναι μειωμένα κατά 17% σε ετήσια βάση μετά την αύξηση κατά 4% στο πρώτο εξάμηνο.

  Ωστόσο, σημειώνει ότι αυτοί οι αντίθετοι άνεμοι δεν πρέπει να τρομάζουν τους επενδυτές, καθώς τα κόστη εισροών έχουν αρχίσει ήδη να υποχωρούν, αν και παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, ενώ οι περισσότερες από τις περιοχές όπου δραστηριοποιείται ο όμιλος βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση, επιτρέποντας στους παραγωγούς μετακυλήσουν εν μέρει ή πλήρως το αυξημένο κόστος των εισροών στους πελάτες. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ