08:51 10/09
Κέρδη στις ασιατικές αγορές - Κοντά σε ιστορικά υψηλά η Ιαπωνία μετά την αποχώρηση του Ισίμπα
Αυξάνονται οι ελπίδες για μείωση των επιτοκίων από τη Fed.
Την εισαγωγή νέων μετοχών προς διαπραγμάτευση ενέκρινε η Επιτροπή Εισαγωγών και Εταιρικών Πράξεων του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η επιτροπή ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση:
- των 67.548.758 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της "Τράπεζας Πειραιώς", που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών, ορίστηκε η 17η Σεπτεμβρίου 2007.
- των 166.875 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, της εταιρείας "Έδραση-Χ.Ψαλλίδας Α.Τ.Ε.", που προέκυψαν από μετατροπή 25 ομολογιών. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών, ορίστηκε η 19η Σεπτεμβρίου 2007.
- των 8.976.960 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρείας "Κρι-Κρι Α.Ε.", που προέκυψαν από τη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από ευρώ 1,00 σε ευρώ 0,50 και την ταυτόχρονη αύξηση του αριθμού των μετοχών της (split μετοχών), με διανομή δωρεάν μετοχών στους μετόχους της εταιρίας, σε αναλογία 1 νέα κοινή ονομαστική μετοχή για κάθε 1 παλαιά κοινή ονομαστική μετοχή.
Δικαιούχοι των νέων δωρεάν μετοχών θα είναι οι εγγεγραμμένοι στο μετοχολόγιο της εταιρείας κατά τη λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α. της 18ης Σεπτεμβρίου 2007. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών, ορίστηκε η 26η Σεπτεμβρίου 2007.