Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 12-Οκτ-2021 13:08

  Eurobank Equities: Στα €9,8 ανά μετοχή ανέβασε την τιμή για τα Πλαστικά Θράκης

  Eurobank Equities: Στα €9,8 ανά μετοχή ανέβασε την τιμή για τα Πλαστικά Θράκης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στα 9,8 ευρώ ανά μετοχή ανεβάζει την αξία της μετοχής για τα Πλαστικά Θράκης η Eurobank Equities σύμφωνα με σχετική έκθεση, από 9,4 ευρώ ανα μετοχή. 

  Όπως αναφέρει στη σχετική έκθεση η εταιρεία εμφάνισε ένα πολύ ισχυρό σύνολο αποτελεσμάτων πολύ υψηλότερο από τις προσδοκίες της Eurobank Equities κυρίως λόγω του τμήματος των τεχνικών υφασμάτων και πιο συγκεκριμένα της συνεχούς σταθερής ζήτησης για προϊόντα ατομικής προστασίας. Οι πωλήσεις των τεχνικών υφασμάτων έφτασαν περίπου 15% πάνω από της προβλέψεις της Eurobank Equities με τη σειρά Ebitda να είναι πάνω κατά 20% από τις προσδοκίες της. 

  Όπως υποστηρίζεται, η κερδοφορία στο χαρτοφυλάκιο που δεν περιλαμβάνει τα προϊόντα ατομικής προστασίας βασίστηκε σε επίπεδα σημαντικά υψηλότερα από το 2019 με την ισχυρή ζήτηση να διατηρείται και κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021. Η κερδοφορία από τα χαρτοφυλάκιο των προϊόντων ατομικής προστασίας  δίνει μια ευπρόσδεκτη ώθηση στους αριθμούς τους οποίους η Εurobank Equities θεωρεί προσωρινούς και  αναμένει να συνεχιστούν με μια επιβράδυνση ωστόσο το δεύτερο εξάμηνο. 

  Όπως επισημαίνεται στην έκθεση, η τρέχουσα τιμή της μετοχής στο ταμπλό υποδηλώνει συντηρητικές εκτιμήσεις και ειδικότερα, κέρδη προ φόρων μόλις 36-37 εκατ. ευρώ εφέτος, κατά 25% χαμηλότερα από τα επίπεδα που η Eurobank Equities θεωρεί εφικτά έως το 2025.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ