Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 08-Οκτ-2021 13:36

  Eurobank Equities: Αυξάνει την τιμή-στόχο για τη Mytilineos στα €22 - Σύσταση "buy"

  Eurobank Equities: Αυξάνει την τιμή-στόχο για τη Mytilineos στα €22 - Σύσταση "buy"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε αύξηση της τιμής στόχο για τη Mytilineos στα €22,0 από €18,70 προηγουμένως, με σύσταση "buy", προχώρησε η Eurobank Equities.

  Η μετοχή επιβαρύνεται από τις ανησυχίες για την ενεργειακή κρίση, αγνοώντας ωστόσο την κατακόρυφη αύξηση των τιμών στο αλουμίνιο, σημειώνει στην ανάλυση της η Eurobank Equities. 

  Όπως αναφέρει, οι μετοχές της Mytilineos έχουν χάσει περίπου 8% από τα τέλη Αυγούστου, υπό το βάρος των ανησυχιών για τον αντίκτυπο της ενεργειακής κρίσης. Η αγορά φαίνεται να αγνοεί παντελώς ωστόσο την αύξηση των τιμών του αλουμινίου που σηματοδοτεί ισχυρές επιδόσεις το επόμενο διάστημα για τον κλάδο μεταλλουργίας της Mytilineos  (πάνω από 50% των EBITDA του ομίλου το 2022, όπως εκτιμά). 

  Οι τιμές του αλουμινίου έχουν εκτοξευτεί σε υψηλά πολλών ετών με οδηγό την αύξηση της ζήτησης και τις ανησυχίες για την προσφορά. Όπως σημειώνει η Eurobank, η οικονομική ανάκαμψη, με ώθηση από τα πακέτα τόνωσης, έχει οδηγήσει σε αυξημένη ζήτηση σε διαφορετικούς κλάδους (συσκευασία, κατασκευές, αυτοκινητοβιομηχανία). Στην πλευρά της προσφοράς παράλληλα, η αγορά μετακινήθηκε από την πλεονάζουσα ικανότητα των προηγούμενων ετών σε πιο σφικτές δυναμικές στο ισοζύγιο  ζήτησης - προσφοράς. Την ίδια στιγμή, ενα πραξικόπημα στη Γουϊνέα απειλεί να καθυστερήσει τα έργα στον βωξίτη, ενώ οι δράσεις περιβαλλοντικής πολιτικής της Κίνας περιορίζουν την παραγωγή, πυροδοτώντας ανησυχίες για το ενδεχόμενο δυσκολιών στην παράδοση το 2022. 

  Συνολικά, η Eurobank Equities επιβεβαιώνει τη Mytilineos ως μια από τις κορυφαίες επιλογές της.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ