Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 15-Σεπ-2021 17:51

  Bloomberg: Ολοκληρώθηκε η πρώτη έκδοση εντόκων από την Ε.Ε.

  Bloomberg: Ολοκληρώθηκε η πρώτη έκδοση εντόκων από την Ε.Ε.
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ευρωπαϊκή Ένωση πούλησε σήμερα για πρώτη φορά έντοκα γραμμάτια, προσθέτοντας άλλο έναν τύπο χρεωστικών τίτλων στο διευρυνόμενο χαρτοφυλάκιο των εργαλείων της, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

  Ειδικότερα, η Ε.Ε. πούλησε 3 δισ. ευρώ με έντοκα 77 ημερών, με τη μέση απόδοση να διαμορφώνεται στο -0,726% και 2 δισ. ευρώ με έντοκα 168 ημερών, με τη μέση απόδοση στο -0,733%. 

  Τα τρίμηνα έντοκα είχαν συντελεστή κάλυψης 3,39, ενώ τα εξάμηνα 5,76. Η Ε.Ε. σχεδιάζει να διαθέτει τους βραχυπρόθεσμους τίτλος την πρώτη και τρίτη Τετάρτη κάθε μήνα, με άλλες ωριμάνσεις έως και ενός έτους να είναι πιθανές, αν και προς το παρόν δεν εξετάζονται.

  Η διάθεση εντόκων επιτρέπει στην Ε.Ε. να διαμορφώσει την παρουσία της σε μια αγορά με βάθος και ρευστότητα, κάτι που οι αξιωματούχοι επεδίωκαν ως ένα γρήγορο τρόπο να αντλούν κεφάλαια καθώς θα εξελίσσεται το πρόγραμμα των ομολογιακών εκδόσεων. Είναι η τελευταία καινοτομία στο πλαίσιο του προγράμματος NextGenerationEU που έχει στόχο να αντλήσει περίπου 800 δισ. ευρώ τα επόμενα πέντε χρόνια για να χρηματοδοτήσει επιχορηγήσεις και δάνεια προς τα κράτη μέλη. Σχεδόν το ένα τρίτο του ποσού αυτού θα είναι από πράσινα ομόλογα, τα οποία η Ε.Ε. αναμένεται να ξεκινήσει να πουλά τον Οκτώβριο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ