Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 08-Σεπ-2021 21:23

  Τα κέρδη του δολαρίου "έριξαν" τον χρυσό

  Τα κέρδη του δολαρίου "έριξαν" τον χρυσό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο χρυσός κατέγραψε απώλειες για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση την Τετάρτη, καθώς η ενίσχυση στο δολάριο και οι υψηλότερες αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων αντιστάθμισαν τα κέρδη του χρυσού, εξαιτίας των εντεινόμενων ανησυχιών για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.

  Το συμβόλαιο παράδοσης Δεκεμβρίου για τον χρυσό υποχώρησε κατά 0,3% στα 1.793,50 δολάρια η ουγγιά.

  Οι ανησυχίες σχετικά με την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης που επηρεάζεται από τη μετάλλαξη Δέλτα κλόνισαν τις μετοχές αυτή την εβδομάδα, αλλά οι ροές σε χρυσό περιορίστηκαν από τις πιο σταθερές αποδόσεις των ομολόγων και την άνοδο του δολαρίου που κατέστησε το ευγενές μέταλλο πιο ακριβό για τους κατόχους άλλων νομισμάτων.

  "Τα περιορισμένα κέρδη του χρυσού το 2021 παρά τα χαμηλά επιτόκια και τον υψηλό αποτύπωμα πληθωρισμού δεν προμηνύουν κάτι καλό για τις προοπτικές του και βλέπουμε ότι οι τιμές του χρυσού θα φθάσουν κατά μέσο όρο στα 1.750 δολάρια το 2022, καθώς οι ροές επενδύσεων μειώνονται περαιτέρω", ανέφεραν αναλυτές της Societe Generale.

  Οι επενδυτές έχουν επίσης το ένα τους μάτι στραμμένο στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη για υποδείξεις σχετικά με το εάν μπορεί να αναβάλει την σταδιακή άρση των μέτρων στήριξης της οικονομίας.

  Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε 1,2% στα 24,08 δολάρια ανά ουγγιά, η πλατίνα υποχώρησε 1,9% στα 979,60 δολάρια και το παλλάδιο υποχώρησε 3,1% στα 2.299,68 δολάρια.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ