Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 04-Αυγ-2021 23:22

  Διστακτικότητα στη Wall Street μετά τα απογοητευτικά μάκρο

  Διστακτικότητα στη Wall Street μετά τα απογοητευτικά μάκρο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με αρνητικό πρόσημο ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τετάρτης, S&P 500 και Dow Jones, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κατάφερε να κλείσει με μικρά κέρδη, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στα τελευταία στοιχεία για την απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα λίγο πριν την κρίσιμη έκθεση της Παρασκευής για τις θέσεις εργασίας συνολικά στην οικονομία και τον δείκτη ανεργίας. 

  Τα στοιχεία αιφνιδίασαν αρνητικά τους επενδυτές, με την εταιρεία ADP να ανακοινώνει ότι ο ιδιωτικός τομέας πρόσθεσε μόλις 330.000 θέσεις εργασίας τον Ιούλιο, εμφανίζοντας τη μικρότερη μηνιαία αύξηση από το Φεβρουάριο. Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για περίπου 653.000 θέσεις. 

  Επιπλέον, τα στοιχεία του Ιουνίου αναθεωρήθηκαν καθοδικά στις 680.000 από την αρχική μέτρηση των 692.000 θέσεων.

  Η έκθεση της ADP έρχεται λίγο πριν την έκθεση του υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ την Παρασκευή για την απασχόληση συνολικά σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Η έκθεση αναμένεται να δείξει 845.000 θέσεις εργασίας τον Ιούλιο, με τον δείκτη ανεργίας να υποχωρεί στο 5,7% από 5,9%.

  Οι δύο εκθέσεις συγκεντρώνουν μεγάλο ενδιαφέρον καθώς οι επενδυτές αναζητούν στοιχεία για την πρόοδο που σημειώνει η αγορά εργασίας προς τον στόχο της Federal Reserve για μέγιστη απασχόληση, παράλληλα με τον πληθωρισμό στο 2%, που θα μπορούσε να οδηγήσει την τράπεζα να αρχίσει να μειώνει τις αγορές ομολόγων που πραγματοποιεί για την τόνωση της ανάπτυξης.

  Εάν η έκθεση του υπουργείο Εργασίας δεν επιβεβαιώσει τις προσδοκίες την Παρασκευή, η αγορά ενδεχομένως να υιοθετήσει την άποψη ότι η Fed θα διατηρήσει την ιδιαίτερα διευκολυντική κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

  Δείκτες – Στατιστικά 

  Στο ταμπλό ο βιομηχανικός Dow Jones έχασε 323,73 μονάδες ή -0,92% και έκλεισε στις 34.792,67 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχώρησε κατά 20,49 μονάδες ή -0,46% στις 4.402,66 μονάδες μετά το χθεσινό του ρεκόρ. Ο Nasdaq κέρδισε 19,24 μονάδες ή 0,13% στις 14.780,53 μονάδες. 

  Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones μόλις δύο έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 28 με αρνητικό. Τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημείωσε η Salesforce.com με κέρδη 3,04 δολ. ή σε ποσοστό 1,26% στα 244,17 δολ. και ακολούθησε η Nike στα 171,91 δολ. με κέρδη 0,40%.
   
  Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι Amgen (-6,46%), Chevron (-2,24%) και Wallgreens Boots Alliance (-2%). 

  Στο μεταξύ, οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν την έξαρση των κρουσμάτων της Covid-19 λόγω της μετάλλαξης Δέλτα. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι η μετάλλαξη έχει εντοπιστεί πλέον σε 135 χώρες, ενώ ταυτόχρονα κάλεσε τις πλούσιες χώρες να εφαρμόσουν ένα μορατόριουμ στις ενισχυτικές δόσεις ώστε να επιτρέψουν και σε πιο φτωχές χώρες να έχουν πρόσβαση στα εμβόλια. 

  Από το μέτωπο των αποτελεσμάτων, η αυτοκινητοβιομηχανία General Motors ανακοίνωσε κέρδη β' τριμήνου που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών καθώς τα έσοδα υπερδιπλασιάστηκαν, ενώ αναθεώρησε ανοδικά και τις προβλέψεις της για το σύνολο της χρήσης. 

  Η εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών Activision Blizzard επίσης ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών, όπως και η New York Times Co.  

  Ζημιές που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών ανακοίνωσε από την πλευρά της η Royal Caribbean Group, ενώ και τα έσοδα της εταιρείας κρουαζιέρας έχασαν τις προβλέψεις της αγοράς.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ