13:22 09/09
ΤτΕ: Η Τράπεζα Πειραιώς στην κορυφή των βασικών διαπραγματευτών στην αγορά ομολόγων το α' εξάμηνο
Πώς διαμορφώνεται η κατάταξη.
Νέα υψηλότερη τιμή-στόχο στα 43,8 ευρώ, από τα 43 ευρώ προηγουμένως θέτει η National Sec - P&K για τη μετοχή της Μυτιληναίος, ενώ παραμένει "overweight".
Στην έκθεσή της με ημερομηνία 7 Σεπτεμβρίου και τίτλο "Η Endesa Hellas θέτει ξεκάθαρους και επιτεύξιμους στόχους στον ενεργειακό τομέα" η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι η υψηλότερη τιμή-στόχος οφείλεται στην αναπροσαρμογή της αποτίμησης των εξής:
* Υψηλότερη αποτίμηση για τη ΜΕΤΚΑ λόγω αφενός των ισχυρών αποτελεσμάτων β΄ τριμήνου και αφετέρου του έργου που ανέλαβε για τη ΔΕΗ στο Αλιβέρι, γεγονότα τα οποία επιβεβαιώνουν το ισχυρό Momentum και τις σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης που διαθέτει ο όμιλος.
* Υψηλότερη αποτίμηση για τη ρουμανική θυγατρική Sometra σε συνέχεια των ισχυρών αποτελεσμάτων α΄εξαμήνου και της κατά 2025% αύξησης της παραγωγικής δυναμικότητας.
* Χαμηλότερη τιμή στα συμβόλαια της αλουμίνας, προκειμένου να επιτευχθούν χαμηλότερες τιμές spot.
* Χαμηλότερη αποτίμηση για την Αλουμίνιον της Ελλάδος λόγων των "αδύναμων" αποτελεσμάτων α΄ εξαμήνου και της προβλεπόμενης "αδύναμης" πορείας στο σύνολο του έτους.
⇒ Τέλος, σημειώνει ότι διατηρεί την αποτίμηση για τα στοιχεία ενεργητικού του ομίλου Μυτιληναίος όσον αφορά την ενέργεια στα 600 εκατ. ευρώ. Σε αυτό το σημειο σημειώνει πως κατά την άποψή της η Endesa Hellas έχει θέσει ξεκάθαρους και επιτεύξιμους στόχους για τον κλάδο της ενέργειας για μερίδιο αγοράς της τάξης του 8% έως το 2010.
Η National Sec - P&K αναφέρει ότι λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου εκτιμά πως η διοίκηση είναι στο σωστό δρόμο προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι που έχει θέσει για το σύνολο της χρήσης. Επίσης, σημειώνει πως κατά την άποψή της ο όμιλος Μυτιληναίου θα εμφανίσει κατά πάσα πιθανότητα πιο ισχυρά μεγέθη στο β΄ εξάμηνο του έτους, λόγω -μεταξύ άλλων- της θετικής συμβολής από τη Sometra, των ισχυρών επιδόσεων από τη ΜΕΤΚΑ.
Τέλος, επισημαίνει πως το συνεχιζόμενο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του ομίλου εξελίσσεται βάσει σχεδιασμού και η διαγραφή των Αλουμίνιον της Ελλάδος και Delta Project από το ΧΑ αναμένεται να υλοποιηθεί έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.