Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 21-Ιουλ-2021 22:36

  Άλμα άνω του 4% για το αργό

  Γιατί το αδιέξοδο στον OPEC τροφοδοτεί την άνοδο των τιμών πετρελαίου και βενζίνης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Άλμα άνω του 4% σημείωσε το πετρέλαιο την Τετάρτη καθώς η μείωση των αποθεμάτων στο Cushing της Οκλαχόμα - το σημείο παράδοσης για τα αποθέματα των ΗΠΑ - στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2020 έδωσε ώθηση στην επενδυτική ψυχολογία, αντισταθμίζοντας τις πιέσεις από την πρώτη εβδομαδιαία αύξηση των αποθεμάτων αργού από τα μέσα Μαϊού. 

  Ειδικότερα, η αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας (EIA) ανακοίνωσε σήμερα ότι τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 2,1 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 16 Ιουλίου. Αυτή ήταν η πρώτη εβδομαδιαία αύξηση τις τελευταίες εννεά εβδομάδες. 

  Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της S&P Global Platts έκαναν λόγο για υποχώρηση των αποθεμάτων κατά 6,7 εκατ. βαρέλια.

  Τα στοιχεία της EIA έδειξαν παράλληλα ότι τα αποθέματα αργού στο Cushing, το βασικό σημείο παράδοσης και αποθήκευσης στις ΗΠΑ, υποχώρησαν κατά 1,4 εκατ. βαρέλια στα 36,7 εκατ. βαρέλια. Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία της EIA. 

  Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Σεπτεμβρίου κέρδισε 3,10 δολ. ή 4,6% και έκλεισε στα 70,30 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. 

  Το Brent Σεπτεμβρίου, στο μεταξύ, πρόσθεσε 2,88 δολ. ή σχεδόν 4,2% στα 72,23 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures. 

  Τα στοιχεία της EIA έδειξαν επίσης ότι τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 100.000 βαρέλια, ενώ τα διυλισμένα αποθέματα υποχώρησαν κατά 1,3 εκατ. βαρέλια. 
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ