Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 09-Ιουλ-2021 20:49

  Στον Global Standard του MSCI από 14 Ιουλίου η Alpha Bank

  Στον Global Standard του MSCI από 14 Ιουλίου η Alpha Bank
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στον δείκτη Global Standard του MSCI εισέρχεται η Alpha Bank από τις 14 Ιουλίου, δηλαδή μία ημέρα μετά την εισαγωγή στο ταμπλό του χρηματιστηρίου των νέων μετοχών που προέκυψαν από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 800 εκατ. ευρώ.

  Η κίνηση της Morgan Stanley είχε προεξοφληθεί στη σημερινή συνεδρίαση του χρηματιστηρίου, όπου η μετοχή της Alpha Bank βρέθηκε στο επίκεντρο διακινώντας πάνω από το 75% του ημερήσιου όγκου της αγοράς.

  Μάλιστα, η JPMorgan σε έκτακτο report της είχε εκτιμήσει την εξέλιξη, μετά και τις αλλαγές στη μεθοδολογία των δεικτών του MSCI.

  Η αλλαγή στη μεθοδολογία

  Όπως αναφέρει το νέο ενημερωτικό του MSCI, αλλαγές στον αριθμό των μετοχών και FIF ή / και DIF που προκύπτουν από πρωτογενείς προσφορές κεφαλαίων και που αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον 5%, 10% ή 25% του συνόλου των τίτλων, μπορούν να προκαλέσουν έκτακτες αλλαγές κατάταξης.

  image (1)

  Νωρίτερα η JP Morgan ανέφερε ότι "βλέπει” αναβάθμιση της Alpha Bank στους δείκτες MSCI, μετά και την επιτυχημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ελληνικής τράπεζας κατά 800 εκατ. ευρώ.

  Ειδικότερα, στον δείκτη MSCI, μετά την ΑΜΚ αναμένεται η συνολική κεφαλαιοποίηση της ελληνικής τράπεζας να αυξηθεί άνω του 50% σε σχέση με την τρέχουσα, η οποία συμπίπτει με την επαναξιολόγηση από τον MSCI.

  Μετά το πέρας της ΑΜΚ η κεφαλαιοποίηση είναι υψηλότερη από τα κριτήρια που υπάρχουν για ένταξη στον MSCI Greece, με αποτέλεσμα η Alpha Bank ενδεχομένως να αναβαθμιστεί στον MSCI Emerging Standard.
   

  image (2)

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ