Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 05-Ιουλ-2021 16:39

  Motor Oil: Εκ νέου κάλυψη από Optima Bank, με τιμή-στόχο τα 18 ευρώ και σύσταση "αγορά"

  Motor Oil: Εκ νέου κάλυψη από Optima Bank, με τιμή-στόχο τα 18 ευρώ και σύσταση "αγορά"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην εκ νέου κάλυψη για τη μετοχή της Motor Oil προχώρησε η Optima Bank, θέτοντας την τιμή-στόχο για τον τίτλο στα 18 ευρώ και δίνοντας σύσταση "αγορά”.

  Στην έκθεσή της για την εισηγμένη, η Optima επισημαίνει ότι η Motor Oil είναι σε καλή θέση για να αξιοποιήσει την ανάκαμψη της ζήτησης αλλά και τις ευκαιρίες της ενεργειακής μετάβασης που συντελείται στη χώρα. 

  Όπως σημειώνει, η ζήτηση για πετρέλαιο κινείται σε τροχιά να επανέλθει στα προ πανδημίας επίπεδα, γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για την ανάκαμψη των περιθωρίων διύλισης.

  Επίσης, η Optima αναφέρει ότι η Motor Oil, μεταξύ άλλων, θα ολοκληρώσει σύντομα μια επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του διυλιστηρίου της, που εκτιμάται ότι θα προσθέσει περίπου 70 εκατ. ευρώ στα EBITDA, ενώ έχει επιταχύνει και τα επενδυτικά της σχέδιο στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, με την πρώτη φάση να εκτιμάται ότι θα αποφέρει EBITDA περίπου 50 εκατ. ευρώ.

  Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι ο όμιλος θα εμφανίσει το 2021 προσαρμοσμένα EBITDA ύψους 407 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 23% σε ετήσια βάση, ενώ τα αναπροσαρμοσμένα καθαρά κέρδη του ομίλου εκτιμά ότι θα υπερδιπλασιαστούν και θα διαμορφωθούν στα 155 εκατ. ευρώ. 

  Επίσης, προβλέπει ότι τα προσαρμοσμένα EBITDA θα ενισχυθούν κατά 28% το 2022 και κατά 30% το 2023, στα 523 και στα 677 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, ενώ τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη θα σημειώσουν άνοδο κατά 40% το 2022 και κατά 52% το 2023, στα 217 και στα 330 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ