Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 18-Ιουν-2021 14:54

  BBVA: Ξεκινά να προσφέρει συναλλαγές σε Bitcoin σε πελάτες στην Ελβετία

  BBVA: Ξεκινά να προσφέρει συναλλαγές σε Bitcoin σε πελάτες στην Ελβετία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ισπανική BBVA ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ξεκινήσει να παρέχει υπηρεσίες διαπραγμάτευσης στο bitcoin για ιδιώτες πελάτες στην Ελβετία που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στο ψηφιακό νόμισμα, μεταδίδει το Reuters.

  Η τράπεζα ανακοίνωσε ότι η νέα υπηρεσία, που θα ξεκινήσει στις 21 Ιουνίου, θα προσφέρει συναλλαγές στο bitcoin και υπηρεσίες παρακαταθήκης, με στόχο να επεκταθεί και σε άλλα κρυπτονομίσματα. Δεν θα προσφέρει πάντως συμβουλευτικές υπηρεσίες στα συγκεκριμένα στοιχεία. 

  Η BBVA σημειώνει ότι έχει εντοπίσει "σημαντικό ενδιαφέρον" μεταξύ των επενδυτών για περιουσιακά στοιχεια σε κρύπτο ή ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία για την διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου τους, παρά τις μεγάλες διακυμάνσεις και τον υψηλό κίνδυνο, αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της BBVA Switzerland, Alfonso Gomez σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα. 

  Η τράπεζα διευκρίνισε ότι περιορίζει τις νέες υπηρεσίες της στην Ελβετία καθώς η χώρα έχει ξεκάθαρες ρυθμίσεις και ευρεία υιοθέτηση ψηφιακών στοιχείων. "Η επέκταση της σε άλλες χώρες ή άλλους τύπους πελατών θα εξαρτηθεί από το αν οι αγορές αυτές θα καλύπτουν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις σε όρους ωρίμανσης, ζήτησης και κανονισμών", σημειώνει η τράπεζα. 
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ