Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 11-Μαϊ-2021 13:21

  VTB Capital: Εισαγωγή της Eurobank στον δείκτη MSCI Greece

  VTB Capital: Εισαγωγή της Eurobank στον δείκτη MSCI Greece
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ελευθερίας Κούρταλη

  Την εισαγωγή της Eurobank στον δείκτη MSCI Standard Greece, και συνεπώς και στον MSCI Αναδυόμενων Αγορών, με την ταυτόχρονη διαγραφή της από τον Small Cap προβλέπει η VTB Capital ότι θα ανακοινώσει σήμερα αργά το βράδυ ο οίκος κατά την εξάμηνη αναθεώρηση των δεικτών του.

  Όπως εκτιμά ο ρωσικός επενδυτικός οίκος, αυτή η κίνηση – στην οποία δίνει υψηλές πιθανότητες (high conviction) – θα προκαλέσει εκροές ύψους 28 εκατ. δολαρίων λόγω της αφαίρεσης της συστημικής τράπεζας από τον Small Cap, και εισροές ύψους 198 εκατ. δολ. από την ένταξή της στον βασικό δείκτη της Ελλάδας και των Αναδυόμενων Αγορών. 

  Στον MSCI Standard Greece βρίσκονται τρεις μετοχές αυτή τη στιγμή, οι ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Jumbo, ενώ εγχώριοι και ξένοι αναλυτές έχουν εκτιμήσει πως οι Eurobank και Εθνική Τράπεζα πληρούν τα κριτήρια "αναβάθμισης" και ένταξής τους στον δείκτη, με χαμηλότερες αλλά υπαρκτές πιθανότητες ένταξης να έχουν δώσει και για τις Alpha Bank και Μυτιληναίος.

  Οι ελληνικές τράπεζες έχουν τεθεί από τον περασμένο Μάιο εκτός του βασικού δείκτη αναφοράς της MSCI, και αυτό οδήγησε στο να βγουν από το ραντάρ κάποιων επενδυτών που παρακολουθούν τους συγκεκριμένους δείκτες, και αυτό ισχύει και για τα short funds. 

  Αξίζει να σημειώσουμε πως και  η Societe Generale έχει εκτιμήσει ότι η Eurobank θα ενταχθεί στον δείκτη MSCI Emerging Markets, με τις εισροές να διαμορφώνονται κοντά στα 120 εκατ. δολάρια. Η πιθανή ένταξη της Εθνικής θα οδηγήσει σε εισροές πάνω των 80 εκατ. δολαρίων, ενώ με ένταξη της Μυτιληναίος οι εισροές θα διαμορφωθούν στα 85 εκατ. ευρώ, κατά τη γαλλική τράπεζα. Σημειώνεται πως οι αλλαγές που θα ανακοινωθούν σήμερα θα έχουν ισχύ από τις 27 Μαΐου .

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ