Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 26-Απρ-2021 15:15

  Σε νέα έξοδο στις αγορές προχωρά η Eurobank

  Σε νέα έξοδο στις αγορές προχωρά η Eurobank
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ελευθερίας Κούρταλη

  Εντολή στις Bank of America, BNP Paribas, Goldman Sachs, HSBC και UBS Investment Bank έδωσε σήμερα η Eurobank για να "τρέξουν" σειρά συναντήσεων με θεσμικούς επενδυτές για τη νέα έξοδο στις αγορές. 

  Η συστημική τράπεζα θα προχωρήσει στην έκδοση senior preferred τίτλου, στις επόμενες ημέρες (την Τετάρτη το πιθανότερο) και αν το επιτρέψουν οι συνθήκες στην αγορά,  ο οποίος θα έχει διάρκεια έξι ετών και με μη δυνατότητα ανάκλησης πριν την πάροδο των πέντε ετών, θα είναι δηλαδή τύπου 6NC5. Το ποσό της άντλησης τοποθετείται στα 500 εκατ. ευρώ.

  Στόχος της έκδοσης είναι η ενίσχυση των χρηματοδοτικών σχεδίων της Eurobank καθώς και της θέσης ρευστότητας της τράπεζας μέσω δανεισμού με χαμηλό κόστος. Στόχος επίσης είναι η δημιουργία δευτερογενούς καμπύλης από την οποία θα μπορέσουν να επωφεληθούν ακόλουθες εκδόσεις της συστημικής τράπεζας. 

  Σύμφωνα με πληροφορίες, η Eurobank σχεδίαζε εδώ και αρκετό διάστημα την έκδοση και μετά το πολύ ευνοϊκό κλίμα που έδωσε η αναβάθμιση-έκπληξη της Ελλάδας από την S&P και τις νέες συνθήκες που δημιούργησε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς προσελκύοντας το ενδιαφέρον των διεθνών επενδυτών, αποφάσισε να προχωρήσει "κεφαλαιποιώντας" το θετικό αυτό "σήμα".

  Οι νέοι τίτλοι της Eurobank αναμένεται να έχουν βαθμολογία Caa1 από την Moody's, B από την S&P και CCC από την Fitch, ενώ είναι πλήρως επιλέξιμοι για το MREL.

  Η Eurobank ακολουθεί την έκδοση Tier II τίτλου από την Alpha Bank τον περασμένο μήνα και την ΑΜΚ της Τράπεζας Πειραιώς την περασμένη εβδομάδα. Η Πειραιώς έχει ήδη ανακοινώσει και την έκδοση ομολόγου AT1 στο πλαίσιο του προγράμματος Sunrise ύψους 0,6 δισ. ευρώ, ενώ έξοδος στις αγορές αναμένεται και από την Εθνική Τράπεζα. Σημειώνεται πως  οι εκδόσεις ομολόγων για την ενίσχυση των κεφαλαίων και της ρευστότητας των συστημικών τραπεζών δρομολογούνται ενόψει της υποχρέωσης που έχουν επιβάλει οι εποπτικές αρχές στο πλαίσιο της MREL.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ