Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 19-Απρ-2021 10:37

  Επανήλθε με limit down η Πειραιώς

  Τρ. Πειραιώς: Η αλήθεια για την πρόταση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και την απόρριψη από το ΤΧΣ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με απώλειες 29,97% επανήλθε στο ταμπλό η Τράπεζα Πειραιώς, με νέα τιμή μετά το reverse split που πραγματοποιήθηκε.

  Η μετοχή άνοιξε στα 4,78 ευρώ, στη νέα προσαρμοσμένη τιμή, αλλά το limit down οδηγεί την τιμή στα 3,35 ευρώ.

  Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς δεσπόζει στο προσκήνιο σήμερα, καθώς η μετοχή επέστρεψε σε κανονική διαπραγμάτευση μετά το reverse split με αναπροσαρμοσμένη τιμή 4,784.

  Στο διάστημα 21 με 23 Απριλίου αναμένεται να ανοίξει το βιβλίο προσφορών στο εξωτερικό το οποίο ανάλογα με το ενδιαφέρον που θα παρουσιαστεί θα καθορίσει και την τιμή στην οποία θα αγοράσουν μετοχές και οι υφιστάμενοι επενδυτές.

  Όπως ανέφερε την Παρασκευή σε ρεπορτάζ του το Capital.gr, "με την έκδοση 1,2 δισ. νέων κοινών μετοχών ονομαστικής αξίας 1 ευρώ θα προχωρήσει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου η Τράπεζα Πειραιώς, όπως ανακοίνωσε η τράπεζα αργά το βράδυ της Παρασκευής, επιβεβαίωνοντας το ρεπορτάζ του Capital.gr.

  Ειδικότερα, το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς, το οποίο συνεδρίασε σήμερα για τον καθορισμό των λεπτομερειών της αύξησης, η Πειραιώς Holding θα προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέχρι το ποσό των 1,38 δισ. ευρώ, με την έκδοση 1,2 δισ. μετοχών. Για την επίτευξη της αύξησης, η τιμή διάθεσης θα κυμανθεί υπέρ το άρτιο και εντός ενός εύρους μεταξύ 1 ευρώ και 1,15 ευρώ. Στόχος, η αύξηση κεφαλαίου κατά 1,2 εώς 1,38 δισ. ευρώ, με το πιθανότερο σενάριο το ποσό να πλησιάζει περισσότερο προς το άνω όριο των 1,38 δισ. ευρώ.

  Η διαδικασία της αύξησης κεφαλαίου θα ξεκινήσει στις 21 Απριλίου με το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών στο εξωτερικό (book building) και, ταυτόχρονα, στην Ελλάδα με τη διαδικασία της Δημόσιας Προσφοράς. Σε ό,τι αφορά στην κατανομή, το 85% της αύξησης κεφαλαίου θα καλυφθεί από το εξωτερικό μέσω του βιβλίου προσφορών και το υπόλοιπο 15% μέσω της Δημόσιας Προσφοράς στην Ελλάδα.

  Αναφορικά με τους υφιστάμενους μετόχους, το δ.σ. της Πειραιώς αποφάσισε, να δοθεί η δυνατότητα να λάβουν τόσες μετοχές όσες απαιτούνται ώστε να διατηρήσουν αμετάβλητο το ποσοστό τους μετά την αύξηση κεφαλαίου. Σημειώνεται ότι η αύξηση πραγματοποιείται από τη μητρική holding που είναι η εισηγμένη στο ΧΑ, ύστερα από τον τραπεζικό μετασχηματισμό. Υφιστάμενοι ή παλαιοί μέτοχοι θεωρούνται οι κάτοχοι μετοχών μέχρι την περασμένη Τρίτη, δηλαδή πριν από την προσωρινή αναστολή της μετοχής για το reverse split.

  Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, 19 Απριλίου, ξεκινά πάλι η διαπραγμάτευση των μετοχών μετά το reverse split, κατά το οποίο η τιμή αναπροσαρμόστηκε και θα ξεκινήσει τη διαπραγμάτευση από τα 4,78 ευρώ. Το reverse split έγινε με αναλογία 16,5 παλαιές για κάθε 1 νέα μετοχή, με αύξηση της ονομαστικής αξίας από τα 6 ευρώ στα 99 ευρώ και στη συνέχεια με μείωση από τα 99 ευρώ στο 1 ευρώ (ονομαστική τιμή) και με μείωση του αριθμού μετοχών στα 50,3 εκατ. τεμάχια από  831.059.164, με στόχο τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 4,9 δισ. και τη δημιουργία ειδικού αποθετικού".

  Αλ. Τόμπρα

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ