Συνεχης ενημερωση

    Δευτέρα, 03-Σεπ-2007 17:09

    Motor Oil: Στα 22,30 ευρώ μειώνει την τιμή η National Sec - P&K

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Στα 22,30 ευρώ, από τα 23,60 ευρώ προηγουμένως μειώνει η National Sec - P&K ΑΧΕΠΕΥ την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Motor Oil, ενώ διατηρεί τη σύσταση "overweight".


    Στην ανάλυσή της με ημερομηνία 3 Σεπτεμβρίου και τίτλο "Η σταθερή απόδοση δεν εμπνέει καμιά ανησυχία σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον" αναφέρει ότι στο α΄ εξάμηνο του έτους η Motor Oil εμφάνισε έσοδα ύψους 1,726 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 13%, με τα EBITDA να διαμορφώνονται στα 157 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας πτώση 7% και με τα καθαρά κέρδη να υποχωρούν κατά 9,4% στα 85,5 εκατ. ευρώ.


    Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι τα "ισχυρά θεμελιώδη" του ομίλου δεν αντανακλούν την πρόσφατη επίδοση της μετοχής. Όπως αναφέρει από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα έχει αποδόσει αρνητικά κατά 7,8%, ενώ έχει υποαποδόσει του Γενικού Δείκτη κατά 17,5%. Σύμφωνα με την National Sec – Ρ&Κ ΑΧΕΠΕΥ η μετοχή της Motor Oil διαπραγματεύεται με υψηλότερους πολλαπλασιαστές σε σχέση με τις ομοειδείς της επιχειρήσεις (14 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2007).


    "Ωστόσο, η μετοχή διαπραγματεύεται κατά 23,6% χαμηλότερα σε σχέση με την τιμή-στόχο που έχουμε θέσει, εξαιρουμένης της μερισματικής απόδοσης η οποία διαμορφώνεται στο 6,9%" αναφέρουν οι αναλυτές της χρηματιστηριακής ενώ προσθέτουν "κατά την άποψή μας η μετοχή έχει μείνει πίσω και είναι μόνο θέμα χρόνου να φτάσει τις προοπτικές της, κυρίως ενόψει των καταλυτών που υπάρχουν".


    Εξάλλου, καταλήγουν, "διατηρούμε την θετική μας άποψη λόγω των ισχυρών θεμελιωδών μεγεθών, του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος στην Ελλάδα και στη ΝΑ Ευρώπη, αλλά και της διοικητικής ομάδας".

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ