Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 01-Απρ-2021 12:47

  El-Erian: Το τρίτο σχεδόν ατύχημα του 2021 η Archegos Capital Management

  El-Erian: Το τρίτο σχεδόν ατύχημα του 2021 η Archegos Capital Management
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι ζημιές από τις αναγκαστικές ρευστοποιησεις σε περιουσιακά στοιχεία άνω των $20 δισ. της Archegos Capital Management είναι η τρίτη περίπτωση φέτος που σχεδόν συνέβη ένα ατύχημα στις αγορες, δήλωσε ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz, Mohamed El-Erian μιλώντας στο Yahoo Finance.

  Από την αρχή του έτους μετράμε τρεις περιπτώσεις που πλησιάσαμε σε ένα ατύχημα "με συστημικές επιπτώσεις", ανέφερε. "Αυτό μας λέει ότι όταν έχει διοχετευτεί τόσο μεγάλη ρευστότητα στο σύστημα, υπάρχει υπερβολική και σε μερικές περιπτώσεις ανεύθυνη ανάληψη κινδύνου". 

  "Το είδαμε τον Φεβρουάριο, με μικροεπενδυτές να αγοράσουν με περιθώριο (margin) την GameStop. Το είδαμε με τα hedge funds να σορτάρουν το 140% της ελεύθερης διασποράς. Το είδαμε με την Archegos Capital Management", ανέφερε. 

  "Αυτό μας δείχνει ότι πολλοί άνθρωποι λένε πως το καλύτερο πράγμα να κάνω αυτή τη στιγμή είναι να έχω μόχλευση. Γιατί; Επειδή είναι τόσο φθηνή και εύκολη η χρηματοδότηση", πρόσθεσε. 

  Αν και ορισμένοι επενδυτές ανησυχούν για ευρύτερες επιπτώσεις από την κρίση της Archegos Capital Management, ο El-Erian εξέφρασε την εκτίμηση του ότι πρόκειται για μια "μεμονωμένη περίπτωση". Σημειώνει πάντως ότι η κρίση ενδεχομένως να κάνει τις τράπεζες περισσότερο επιφυλακτικές, οδηγώντας σε σύσφιξη των χρηματοοικονομικών συνθηκών. 

  "Δεν θα πρέπει να ανησυχούμε για βραχυπρόθεσμη, μεσοπρόθεσμη στενή μετάδοση. Είναι μια μεμονωμένη κατάσταση υπερβολικής μόχλευσης, συγκεντρωμένων θέσεων και επικαλύψεων", ανέφερε ο El-Erian. "Ήταν ένα ατύχημα που περίμενε να συμβεί και συνέβη. Ενδεχομένως να οδηγήσει τις τράπεζες να είναι περισσότερο επιφυλακτικές για την παροχή δανεισμού και αυτό θα μπορούσε από μόνο του να οδηγήσει σε μακροπρόθεσμη μετάδοση". 
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ