Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 01-Φεβ-2021 16:20

  Ο επενδυτής Leon Cooperman προειδοποιεί όσους κερδοσκοπούν με τη GameStop: "Θα χάσετε χρήματα"

  Leon Cooperman
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με αφορμή την επενδυτική φρενίτιδα που καταγράφεται σε σορταρισμένες μετοχές όπως η GameStop, ο γνωστός δισεκατομμυριούχος επενδυτής προειδοποιεί τους μικρομετόχους που συνασπίζονται μέσω του Reddit και αγοράζουν τη μετοχή ότι αν δεν έχουν την απαιτούμενη εμπειρία είναι βέβαιο πώς θα χάσουν χρήματα.

  "Δεν επικρίνω ούτε στο ελάχιστο όσους κερδοσκοπούν με την GameStop. Ωστόσο, ελπίζω να καταλαβαίνουν ότι κερδοσκοπούν. Κατά τη γνώμη μου η τιμή της μετοχής δεν έχει καμία σχέση με τα θεμελιώδη μεγέθη της επιχείρησης”, σημειώνει σε άρθρο γνώμης στο CNBC ο γνωστός επενδυτής και προσθέτει: "Είμαι υπέρμαχος των θεμελιωδών μεγεθών και πιστεύω ότι όσοι κερδοσκοπούν με την GME αν δεν είναι εξαιρετικοί traders, πρόκειται να χάσουν χρήματα”.

  "Αυτή είναι η άποψή μου, και δεν είχα ποτέ την κατοχή μου μετοχές της GME, επομένως δεν είμαι ειδικός στην εταιρεία ή τις προοπτικές της”, προσθέτει ωστόσο ο Cooperman.

  Όσον αφορά το κύμα κερδοσκοπίας που παρατηρείται γενικότερα στην αγορά, ο Cooperman σημειώνει: "Πιστεύω ότι η κερδοσκοπία που βλέπουμε στην αγορά προκύπτει εν μέρει από την πολιτική μηδενικών επιτοκίων της Fed και την εξαιρετικά χαλαρή δημοσιονομική πολιτική. Προσθέστε στα μηδενικά επιτόκια και τις κρατικές επιστροφές φόρου και μπορεί κανείς να εκτιμήσει τι συμβαίνει”.

  "Κατά την άποψή μου, αυτές οι πολιτικές έχουν αυξήσει τη ζήτηση και η αγορά είναι υπερτιμημένη, και η διαδικασία επιστροφής σε φυσιολογικά επίπεδα δεν θα είναι ευχάριστη. Ελπίζω να κάνω λάθος, επειδή τείνω να κοιτώ μακροπρόθεσμα”.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ