Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 29-Ιαν-2021 17:19

  "Φρενίτιδα" Reddit: Μετοχή εταιρείας με mall εκτινάχθηκε, ο βασικός μέτοχος πούλησε, με κέρδος 500 εκατ. δολ.

  "Φρενίτιδα" Reddit: Μετοχή εταιρείας με mall εκτινάχθηκε, ο βασικός μέτοχος πούλησε, με κέρδος 500 εκατ. δολ.
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας ιδιοκτησίας mall, Macerich, πούλησε το σύνολο του μεριδίου του για περίπου 500 εκατ. δολάρια, εξαιτίας της εκτίναξης της τιμής της μετοχής, εν μέσω της χρημαριστηριακής φρενίτιδας που έχει δημιουργήσει η κοινή δράση μικροεπενδυτών μέσω φόρουμ του μέσου κοινωνικής δικτύωσης Reddit.

  Το Ontario Teachers’ Pension Plan, συνταξιοδοτικό fund των δασκάλων της Πολιτείας του Οντάριο, στον Καναδά, πούλησε συγκεκριμένα 24,56 εκατ. μετοχές της εταιρείας την Τετάρτη, έναντι 20,25 δολαρίων ανά μετοχή. Το καναδικό fund διέθετε ποσοστό 16,4% στην εταιρεία, με βάση στοιχεία του πρακτορείου Bloomberg.

  Η Macerich, εταιρεία επενδύσεων στον κλάδο του real estate με έδρα στην Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια, είχε αρνητική πορεία εδώ και χρόνια και επλήγη ακόμη περισσότερο εν μέσω πανδημίας, καθώς τα mall έκλεισαν και οι καταναλωτές κινήθηκαν προς το ηλεκτρονικό εμπόριο. Η μετοχή είχε χάσει το 84% της αξίας της μέσα στην τριετία που έκλεισε στις 31 Δεκεμβρίου 2020.

  Στη συνέχεια, σχόλια άρχισαν να εμφανίζονται στα φόρουμ του Reddit, μεταξύ άλλων στο r/wallstreetbets, γνωστού για την εκτίναξη  των μετοχών των GameStop, AMC Entertainment και άλλων βαριά "σορταρισμένων" και γενικά αδύναμων μετοχών.

  Η μετοχή της Macerich σημείωσε εκτίναξη 68% σε τέσσερις συναπτές συνεδριάσεις και έφτασε ακόμη και τα 26 δολάρια σε κάποιο σημείο της συνεδρίασης την Τετάρτη - επιτρέποντας στο Ταμείο των δασκάλων του Οντάριο να εξέλθει της επένδυσής του.

  "Είμαι long επενδυτές στην Macerich και καθ' όλη τη διάρκεια της σχέσης αυτής, η εταιρεία ήταν πολύτιμος εταίρος μας", τόνισε ο Dan Madge, εκπρόσωπος του Ταμείου των δασκάλων της καναδικής πολιτείας, σε γραπτή δήλωσή του. "Προχωρώντας μπροστά, δίνουμε έμφαση στην κλιμάκωση και τη διαφοροποίηση των επενδύσεών μας σε assets real estate παγκοσμίως, ενώ θα διευρύνουμε και την ήδη υπάρχουσα δραστηριότητά μας στον κλάδο του real estate στον Καναδά".

  Η Macerich έχει στην κατοχή της 52 εμπορικά κέντρα σε διάφορα σημεία των ΗΠΑ, κυρίως σε πόλεις, σύμφωνα με τον ιστότοπό της, μεταξύ άλλων το Kings Plaza Shopping Center στο Μπρούκλιν και το Shops at North Bridge στο Σικάγο.

  Την Πέμπτη, η μετοχή της υποχώρησε κατά 15%, στα 19,01 δολ. Λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης σήμερα Παρασκευή, η μετοχή υποχωρούσε κάτι λιγότερο του 1%.

  Η βαριά σορταρισμένη μετοχή της εταιρείας του ίδιου κλάδου, Tanger Factor Outlet Centers, έχει επίσης εκτοξευτεί από τις αρχές του έτους, κατά 63%. Το 2016 είχε κλείσει με την τιμή της στα 35,78 δολάρια, ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα, στις 31 Δεκεμβρίου 2020, είχε χάσει το 72% της αξίας της, στα 9,96 δολ. ανά μετοχή.

  Παρά την εκτίναξη των μετοχών ορισμένων εταιρειών ιδιοκτησίας mall, "το βασικό outlook για τα malls τα outlets δεν έχει αλλάξει", τoνίζει η Green Street.

  "Η παράδοξη συναλλακτική δραστηριότητα προέρχεται από μικροεπενδυτές και έχει τη βάση της σε σπεκουλαδόρικα στοιχεία που εκκινούνται μέσω social media", συμπληρώνει.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ