Συνεχης ενημερωση

    Πέμπτη, 30-Αυγ-2007 11:18

    Fourlis: Ανεβάζει τον πήχη η Deutsche Bank

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Νέα υψηλότερη τιμή-στόχο κατά 8% σε σχέση με την προηγούμενη των 22,1 ευρώ και συγκεκριμένα στα 24 ευρώ θέτει η Deutsche Bank για τη μετοχή της Fourlis σε έκθεσή της με ημερομηνία 29 Αυγούστου "μετά τις πολύ καλές επιδόσεις του ομίλου για ένα ακόμη τρίμηνο". Ο οίκος διατηρεί τη σύσταση "buy".


    Επίσης, ο οίκος αναφέρει ότι αναθεώρησε τις εκτιμήσεις του και στους τρεις τομείς δραστηριότητας του ομίλου Fourlis, επικεντρώνοντας στο βασικό "μοχλό" ανάπτυξης -όπως προκύπτει από τα μεγέθη- τα ΙΚΕΑ και τα λειτουργικά περιθώρια.


    Ειδικότερα, σημειώνει ότι οι επιδόσεις του ΙΚΕΑ "καθοδήγησαν" τις επιδόσεις του εξαμήνου με αυξημένο αριθμό επισκεπτών, αλλά και υψηλότερη κατανάλωση σε σχέση με πέρυσι, γεγονός που οδήγησε σε άνοδο των EBITDA κατά 30% και των κερδών κατά 22%. Και όλα αυτά χωρίς η εταιρεία να κάνει χρήση της διευρυμένης προϊοντικής βάσης, αλλά και των επιλογών για πίστωση προς τους καταναλωτές τα οποία και αναμένεται να ενισχύσουν περαιτέρω τα μεγέθη.


    Σε αυτό το πλαίσιο η Deutsche Bank αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για τα λειτουργικά περιθώρια του σήματος ΙΚΕΑ κατά περίπου 0,5-1 μονάδα βάσης για το διάστημα 2007-2009.


    Επισημαίνει ότι η διοίκηση του ομίλου παρέμεινε "συντηρητική" και δεν άλλαξε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη προ φόρων στο σύνολο της χρήσης (50 εκατ. ευρώ), αλλά και για τα έσοδα (στα 600 εκατ. ευρώ). Επιπλέον, σημειώνει ότι αναθεώρησε και τα λειτουργικά περιθώρια για τον τομέα της Intersport, αλλά και της χονδρικής, λόγω του σταθερά βελτιωμένου outlook.

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ