Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 07-Δεκ-2020 17:20

  Eurobank Equities: Τα χειρότερα πέρασαν για το Χρηματιστήριο Αθηνών

  Eurobank Equities: Τα χειρότερα πέρασαν για το Χρηματιστήριο Αθηνών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ελευθερίας Κούρταλη

  Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά είναι πιθανό να έχει αφήσει πίσω της τα χειρότερα και να έχει ήδη εισέλθει σε ένα θετικό κύκλο, σημειώνει η Eurobank Equities σε νέα έκθεσή της για τη μετοχή της ΕΧΑΕ.

  Όπως επισημαίνει, ο νέος αυτός θετικός κύκλος θα μπορούσε να οδηγήσει τη συναλλακτική δραστηριότητα στο Χ.Α και τις τιμές των μετοχών σε υψηλότερα επίπεδα τα οποία και θα είναι διατηρήσιμα τα επόμενα χρόνια. 

  Τα πρόσφατα θετικά νέα στο μέτωπο του εμβολίου, η "κινητικότητα" του ελληνικού επιχειρηματικού κύκλου μετά από μια πολυετή πτώση της εγχώριας οικονομίας και την εκτεταμένη αναδιάρθρωση που πραγματοποιήθηκε, όλα δημιουργούν ένα ευνοϊκό σκηνικό για μια ισχυρή οικονομική ανάκαμψη μετά την επιστροφή στην κανονικότητα, και αυτό θα υποστηριχθεί περαιτέρω από την ενεργοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ.

  Σε ότι αφορά τον τζίρο, η χρηματιστηριακή επισημαίνει, πως ο μέσος ημερήσιος όγκος συναλλαγών της ελληνικής αγοράς κατά το 2020 έχει περάσει από διάφορες φάσεις: ήταν αυξημένος τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους, υποτονικός κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, ακολουθούμενος από σαφή σημάδια ανάκαμψης από τις αρχές Νοεμβρίου λόγω των θετικών ειδήσεων σχετικά με την ανάπτυξη εμβολίων. Ουσιαστικά, η τάση του μέσου ημερήσιου τζίρου στο Χ.Α που παρατηρήθηκε μέχρι στιγμής είναι πολύ κοντά στο βασικό σενάριο της Eurobank Equities,  δηλαδή στα 63 εκατ. ευρώ έναντι της εκτίμησης για 65 εκατ. ευρώ.

  Σε ό,τι αφορά τη μετοχή της ΕΧΑΕ, η χρηματιστηριακή δίνει σύσταση Buy και ανεβάζει την τιμή-στόχο στα 5 ευρώ από 4,60 ευρώ πριν, βλέποντας έτσι περιθώριο ανόδου της τάξης του 34,4% από την τρέχουσα τιμή της στο ταμπλό.  

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων