Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 08-Οκτ-2020 11:13

  Citi: Έρχεται ράλι άνω του 50% στη μετοχή της Τιτάν – Καταλύτης τα αποτελέσματα γ’ τριμήνου

  Citi: Έρχεται ράλι άνω του 50% στη μετοχή της Τιτάν – Καταλύτης τα αποτελέσματα γ’ τριμήνου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ελευθερίας Κούρταλη

  Στις κορυφαίες εταιρείες του ευρωπαϊκού κλάδου των κατασκευών και υλικών συνεχίζει να τοποθετεί η Citigroup την Τιτάν, προχωρώντας σήμερα σε αύξηση της τιμής-στόχου της μετοχής της στα 16,5 ευρώ με σύσταση "Buy", βλέποντας έτσι άλμα της τάξης του 51,8% από τα σημερινά επίπεδα στο ταμπλό.

  Όπως επισημαίνει η αμερικάνικη τράπεζα, οι ισχυρές επιδόσεις στις κύριες αγορές της Τιτάν αναμένεται να οδηγήσουν την ανάπτυξη της ελληνικής εισηγμένης στο σύνολο του 2020. Αναμένεται πως στο γ’ τρίμηνο τα έσοδα θα διαμορφωθούν στα 395 εκατ. ευρώ και το EBITDA στα 85 εκατ. ευρώ (1,2% ετησίως) ενώ οι επιδόσεις της στις περισσότερες αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται θα είναι ισχυρές, με εξαίρεση τις αγορές της Ανατολικής Μεσογείου οι οποίες και συνεχίζουν να είναι αντιμέτωπες με σημαντικές προκλήσεις, με τις προοπτικές ανάκαμψης στο επόμενο διάστημα να είναι περιορισμένες. 

  Η Citi προχωρά στην αύξηση των εκτιμήσεών της για τα μεγέθη της Τιτάν, τοποθετώντας το EBITDA για το 2020 και το 2021 κατά 3,6% και κατά 2,7% υψηλότερα αντίστοιχα και σε σχέση με πριν, έτσι ώστε να ληφθεί υπόψη η πολύ ανθεκτική πορεία της Τιτάν στις βασικές της αγορές. 

  Πλέον η αμερικάνικη τράπεζα εκτιμά ότι το EBITDA του ομίλου για το σύνολο του 2020 θα κινηθεί 5% υψηλότερα από τα επίπεδα του 2019. 

  Για αυτούς τους λόγους η Citi διατηρεί τη σύσταση "αγοράς" για τη μετοχή της Τιτάν με τιμή-στόχο τα 16,5 ευρώ από 16 ευρώ πριν. 

  Παρά την ανθεκτική απόδοση (EBITDA 2020 + 5%) οι μετοχές της ελληνικής εισηγμένης  διαπραγματεύονται με πτώση της τάξης του 40% από τις αρχές του έτους και με σημαντικό discount έναντι των εταιρειών του κλάδου στην Ευρώπη και έναντι του ιστορικού μέσου όρου της. 

  Όπως τονίζει η Citi αναμένει πως τα αποτελέσματα γ’ τριμήνου θα αποτελέσουν καταλύτη για τη μετοχή της Τιτάν καθώς θα βελτιώσουν την επενδυτική εμπιστοσύνη και θα βοηθήσουν έτσι ώστε να καλυφθεί αυτό το χάσμα αξιολόγησης σε σχέση με τις μετοχές του κλάδου της στην Ευρώπη.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ