Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 29-Σεπ-2020 11:13

  Eurobank Equities: Συναρπαστικό story ανάπτυξης ο ΑΔΜΗΕ – Προς ράλι 50%

  ΑΔΜΗΕ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την κάλυψη της μετοχής του ΑΔΜΗΕ ξεκινά η Eurobank Equities, δίνοντας σύσταση Buy και τιμή-στόχο τα 3,3 ευρώ, βλέποντας έτσι περιθώριο ανόδου της τάξης του 50% και τοποθετώντας την στη λίστα με τις κορυφαίες της επιλογές.

  Σε νέα της ανάλυση, η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως σε επίπεδο αποτίμησης, η μετοχή του ΑΔΜΗΕ διαπραγματεύεται με σημαντικό discount παρά το γεγονός ότι έχει σημειώσει ανώτερη ανάπτυξη κεφαλαίων RAB (regulated asset base) σε σχέση με τις υπόλοιπες εταιρείες του κλάδου στην Ευρώπη (οι οποίες και συνήθως αποτιμώνται με premium στο RAB). 

  Στην περίπτωση του ΑΔΜΗΕ, η αγορά όχι μόνον αγνοεί την πιθανή μελλοντική υπεραπόδοση της επιχείρησης έναντι του κόστους κεφαλαίου ή της ανάπτυξης των κεφαλαίων RAB, αλλά επίσης φαίνεται να αποτιμά το αρνητικό spread κόστους κεφαλαίου (ROIC-WACC, απόδοση επενδεδυμένου κεφαλαίου – μέσο σταθμισμένο κόστος κεφαλαίου) κοντά στις 60 μονάδες βάσης για τα επόμενα 10 χρόνια. 

  Η τιμή στόχος των 3,3 ευρώ που δίνει η Eurobank Equities υποδηλώνει ότι η μετοχή του ΑΔΜΗΕ διαπραγματεύεται με discount 5%-10% σε σχέση με τα κεφάλαια RAB του 2021, έτσι ώστε να αντανακλά τον όποιο πιθανό ρυθμιστικό κίνδυνο μετά το 2021 καθώς και τον κίνδυνο εκτέλεσης του επενδυτικού πλάνου της εισηγμένης. 

  Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά μεγέθη του ΑΔΜΗΕ, η χρηματιστηριακή τονίζει πως εκτιμά ότι στην επόμενη πενταετία το EBITDA θα αυξηθεί ετησίως κατά 10%, με το συνολικό μέρισμα προς διανομή να διαμορφώνεται στα 130 εκατ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι η μερισματική απόδοση της εισηγμένης θα κινηθεί στο 5%.

  Ελευθερία Κούρταλη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ