23:25 09/09
Νέα ιστορικά υψηλά στη Wall
Τα αναθεωρημένα στοιχεία για την απασχόληση "κλειδώνουν" τις μειώσεις των επιτοκίων.
Αύξηση των οικονομικών της μεγεθών εκτιμά η Deutsche Bank ότι θα εμφανίσει η Intralot για το α΄εξάμηνο του έτους, ενώ σε επίπεδο β΄ τριμήνου τα μεγέθη του ομίλου θα κινηθούν λίγο-πολύ στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα, δεδομένης της "μη-ευνοϊκής" σύγκρισης με το β΄ τρίμηνο του 2006 οπότε και πραγματοποιήθηκε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου.
Ειδικότερα, σε επίπεδο α΄ εξαμήνου ο οίκος (σε έκθεσή του με ημερομηνία 22 Αυγούστου) εκτιμά ότι ο κύκλος εργασιών της Intralot θα παρουσιάσει αύξηση 1%, διαμορφούμενος στα 384,2 εκατ. ευρώ, σε σχέση με 382 εκατ. ευρώ του περυσινού α΄ εξάμηνου. Τα EBITDA εκτιμώνται στα περίπου 129,8 εκατ. ευρώ, σε σχέση με 122,7 εκατ. ευρώ πέρυσι, καταγράφοντας αύξηση 6%. Για τα καθαρά κέρδη προβλέπει ενίσχυση 6% στα 58,8 εκατ. ευρώ, από τα 55,2 εκατ. ευρώ πέρυσι.
"Αν και αναμένεται ισχυρή ανάπτυξης από τις αναδυόμενες αγορές, κυρίως της Πολωνίας και της Βουλγαρίας η ανάπτυξη σε γενικές γραμμές αναμένεται στάσιμη λόγω της μη-ευνοϊκής σύγκρισης με το β΄ τρίμηνο του 2006 το οποίο και επηρεάστηκε θετικά από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, αλλά και λόγω του ό,τι το συμβόλαιο διαχείρισης του "Πάμε Στοίχημα" μετατράπηκε σε συμβουλευτικό στο β΄ τρίμηνο του 2007" αναφέρει η Deutsche Bank. Επίσης, εκτιμά ότι το περιθώριο EBITDA θα βελτιωθεί κατά 1,7 μονάδες βάσης στο 33%.
Σε επίπεδο β΄ τριμήνου προβλέπει ότι ο κύκλος εργασιών θα παρουσιάσει οριακή αύξηση της τάξης του 1% στα 204,4 εκατ. ευρώ, σε σχέση με τα 202,2 εκατ. ευρώ πέρυσι, με τα EBITDA να ενισχύονται κατά 10% στα 55,7 εκατ. ευρώ, από τα 50,9 εκατ. ευρώ πέρυσι και με τα καθαρά κέρδη να υποχωρούν κατά 21% στα 24,6 εκατ. ευρώ, έναντι 31,2 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου διαστήματος του 2006.
Μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι η κοινοπραξία Nanum Lotto στην οποία συμμετέχει η Intralot κέρδισε το έργο στη Ν. Κορέα, ο όμιλος ήρθε σε 3ετή συμφωνία με τον ΟΠΑΠ, η θυγατρική του ομίλου στη Ρωσία υπέγραψε 5ετές συμβόλαιο με την κρατική λοταρία.
Η Deutsche Bank έχει θέσει την τιμή-στόχο των 30,50 ευρώ και τη σύσταση "buy" για τη μετοχή της Intralot.
Η Intralot θα ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα 6μήνου στις 29 Αυγούστου.