Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 17-Σεπ-2020 22:38

  Κέρδη για το πετρέλαιο καθώς ο ΟΠΕΚ πιέζει για συμμόρφωση με τις αποφάσεις περικοπής παραγωγής

  Κέρδη για το πετρέλαιο καθώς ο ΟΠΕΚ πιέζει για συμμόρφωση με τις αποφάσεις περικοπής παραγωγής
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν περίπου 2% την Πέμπτη, καθώς ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του δήλωσαν ότι θα λάβουν δραστικά μέτρα κατά των χωρών που δεν συμμορφώνονται με τις περικοπές παραγωγής, ενώ αποκάλυψαν ότι σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν έκτακτη συνάντηση τον Οκτώβριο, εάν οι αγορά πετρελαίου εξασθενίσει περαιτέρω.

  Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent κέρδισαν 2,3% στα 43,21 δολάρια το βαρέλι. Τα futures αργού πετρελαίου των ΗΠΑ, τύπου WTI, κέρδισαν 2%, στα 40,97 δολάρια το βαρέλι. Και τα δύο είχαν σημειώσει κέρδη άνω του 4% την Τετάρτη.

  Η ομάδα των μεγάλων παραγωγών, συμπεριλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας, δεν πρότεινε αλλαγές στον τρέχοντα στόχο μείωσης της παραγωγής τους, που είναι τα 7,7 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd), ή περίπου το 8% της παγκόσμιας ζήτησης, σύμφωνα με ένα προσχέδιο δελτίου Τύπου και μία εσωτερική αναφορά.

  Η επιτροπή πίεσε χώρες, που δεν έχουν ακόμα εφαρμόσει τα μέτρα, όπως το Ιράκ, η Νιγηρία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, να περικόψουν κι άλλο την παραγωγή τους, για να αντισταθμίσουν την υπερπαραγωγή κατά το διάστημα από Μάιο μέχρι Ιούλιο, ενώ παράλληλα επεκτείνουν την περίοδο αποζημίωσης από το Σεπτέμβριο έως το τέλος Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τρεις πηγές του ΟΠΕΚ+.

  Οι ειδήσεις του ΟΠΕΚ επισκίασαν την επανεκκίνηση της υπεράκτιας παραγωγής των ΗΠΑ, αφότου ο τυφώνας Σάλι πέρασε από τον Κόλπο του Μεξικού.

  Οι αμερικανικές εταιρείες ενέργειας άρχισαν να επιστρέφουν πληρώματα σε υπεράκτιες πλατφόρμες πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού μετά τη διακοπή της λειτουργίας εξαιτίας του τυφώνα, για πέντε ημέρες, περικόπτοντας περίπου 500.000 bpd παραγωγής.

  Οι τιμές του αργού είναι επίσης υπό πίεση από την αργή οικονομική ανάκαμψη λόγω της πανδημίας.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ