Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 07-Αυγ-2020 21:41

  Εβδομαδιαία κέρδη 2,2% για τον χρυσό

  Εβδομαδιαία κέρδη 2,2% για τον χρυσό παρά τη σημερινή πτώση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σημαντική διόρθωση, αν και παρέμεινε πάνω από το όριο των 2.000 δολαρίων, κατέγραψε ο χρυσός την Παρασκευή, μετά από πέντε διαδοχικά ρεκόρ, καθώς η ενίσχυση του δολαρίου και τα ελαφρώς καλύτερα των προσδοκιών στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν νωρίτερα αναχαίτισαν τη "στροφή” των επενδυτών προς το "ασφαλές καταφύγιο”.

  Την αλλαγή τάσης στην αγορά πυροδότησε η ενίσχυση του δολαρίου κατά 0,8%, που φαίνεται να βάζει τέλος στη διολίσθηση του αμερικανικού νομίσματος η οποία ήταν ένας από τους βασικούς παράγοντες που τροφοδότησαν το πρόσφατο ράλι του χρυσού.

  Εν τω μεταξύ, τη διάθεση των επενδυτών σήμερα για πιο ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία, όπως οι μετοχές, τροφοδότησαν και τα ελαφρώς καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, καθώς έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε 1,76 εκατ. νέες θέσεις εργασίας τον προηγούμενο μήνα και μείωση της ανεργίας στο 10,2%. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν 1,7 εκατ. νέες θέσεις.

  Ωστόσο, η επιβράδυνση που καταγράφει ο ρυθμός δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη αύξηση των νέων κρουσμάτων σε πολλές αμερικανικές πολιτείες αλλά και σε διάφορες χώρες του κόσμου, δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια για γρήγορη ανάκαμψη από την κρίση του κορονοϊού, γεγονός που διατηρεί τη ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο σε υψηλά επίπεδα.

  Έτσι, παρά τη σημερινή πτώση του, σε εβδομαδιαία βάση ο χρυσός κατέγραψε σημαντικά κέρδη.

  Ειδικότερα, το συμβόλαιο Δεκεμβρίου για τον χρυσό, που είναι το πιο ενεργό, υποχώρησε την Παρασκευή κατά 41,40 δολάρια ή 2%, κλείνοντας 2.028 δολάρια η ουγγιά, αρκετά υψηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 2.000 δολαρίων. Σε εβδομαδιαία βάση, το πολύτιμο μέταλλο σημείωσε άνοδο 2,1%, καταγράφοντας την ένατη διαδοχική εβδομάδα κερδών.

  Απώλειες και για το ασήμι παράδοσης Σεπτεμβρίου, το οποίο υποχώρησε κατά 86 σεντς ή 3%, κλείνοντας στα 27,54 δολάρια η ουγγιά, σημειώνοντας ωστόσο εντυπωσιακά κέρδη 13,7% σε διάστημα εβδομάδας.

  Στα υπόλοιπα μέταλλα, το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου για τον χαλκό έχασε 11,8 σεντς ή 4,1% και έκλεισε στα 2,7925 δολάρια η λίβρα, διευρύνοντας τις εβδομαδιαίες απώλειές του στο 2,6%. Η πλατίνα παράδοσης Οκτωβρίου υποχώρησε κατά 43,50 δολάρια ή 4,3% την Παρασκευή, στα 970,40 δολάρια η ουγγιά, αλλά σε εβδομαδιαία βάση έγραψε κέρδη 5,6%. Τέλος, το παλλάδιο παράδοσης Σεπτεμβρίου σημείωσε πτώση 82,80 δολαρίων ή 3,7% και έκλεισε στα 2.176,60 δολάρια η ουγγιά, περιορίζοντας τα εβδομαδιαία κέρδη του στο 1,5%. 

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ