Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 30-Ιουλ-2020 12:22

  Citi: Έρχεται ράλι 44% στη μετοχή της Τιτάν, απόλυτα ελκυστικές αποτιμήσεις

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ελευθερίας Κούρταλη

  Ράλι της τάξης του 44% "βλέπει" η Citigroup για τη μετοχή της Τιτάν, μετά και τα αποτελέσματα α’ εξαμήνου, καθώς όπως επισημαίνει έχει υποαποδώσει σημαντικά σε σχέση με τις ευρωπαϊκές μετοχές του βιομηχανικού κλάδου, και τηρεί σύσταση "buy".

  Όπως σημειώνει η αμερικάνικη τράπεζα, η Τιτάν είχε μία ακόμη δυνατή εικόνα σε ό,τι αφορά τα μεγέθη της, με το EBITDA στο πρώτο εξάμηνο να αυξάνεται κατά 12% με σχεδόν σταθερά έσοδα. Ο Όμιλος είχε ήδη ανακοινώσει αποτελέσματα πενταμήνου τον Ιούνιο με το EBITDA να σημειώνει άνοδο +5,5% ετησίως λόγω των σταθερών τάσεων της αγοράς, ενώ τα αποτελέσματα εξαμήνου δείχνουν περαιτέρω βελτίωση τον Ιούνιο. 

  Ο Όμιλος επωφελήθηκε από τις περιορισμένες διαταραχές στις αγορές που δραστηριοποιείται, καθώς και λόγω του χαμηλότερου κόστους καυσίμων. Επιπλέον, έλαβε σημαντικά μέτρα κόστους, τα οποία συνέβαλαν στην επίτευξη ανάπτυξης EBITDA ακόμη και σε αυτό το περιβάλλον.

  Έχοντας βελτιωμένη ταμειακή ροή, ο όμιλος βελτίωσε επίσης την καθαρή θέση του χρέους στα 808 εκατ. ευρώ. Παρ' όλο που η διοίκηση δεν έχει δώσει guidance για το β’ εξάμηνο του 2020, αναμένει να συνεχίσει να επωφελείται από το χαμηλότερο κόστος καυσίμων και άλλα μέτρα μείωσης κόστους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

  η

  Πιο αναλυτικά, η Citi αναφέρει πως τα έσοδα β’ τριμήνου της Τιτάν διαμορφώθηκαν στα 402 εκατ. ευρώ (-5% ετησίως και +4% από τις εκτιμήσεις της Citi), και το EBITDA στα 96 εκατ. ευρώ (+23,5% ετησίως, +18,3% σε σχέση με τις εκτιμήσεις της). Η αύξηση του EBITDA οδηγήθηκε κυρίως από τις αγορές των ΗΠΑ και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, οι οποίες και επωφελήθηκαν από το ευνοϊκό περιβάλλον κόστους και την ανθεκτική ζήτηση.

  Όπως καταλήγει η Citi, οι μετοχές της Τιτάν δεν συμμετείχαν στο ευρύτερο ράλι που σημείωσε ο κλάδος στην Ευρώπη το τελευταίο δίμηνο και έχουν μείνει αρκετά πίσω σε σχέση με τις μετοχές των εταιρειών της περιοχής. Όπως τονίζει, οι αποτιμήσεις της Τιτάν είναι πολύ ελκυστικές με τον δείκτη EV/EBITDA 2020 στο 6,3 έναντι του μακροπροθέσμου μέσου όρου που τοποθετείται στο 9.

  Έτσι, εκτιμά πως οι μετοχές της Τιτάν αναμένεται να δεχτούν σημαντική ώθηση το επόμενο διάστημα.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ