Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 28-Ιουλ-2020 21:04

  Νέο ρεκόρ ο χρυσός

  Νέο ρεκόρ ο χρυσός
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 22:50

  Σε νέο ιστορικό υψηλό σκαρφάλωσε σήμερα ο χρυσός, συνεχίζοντας τα διαδοχικά ρεκόρ, ενώ το ασήμι, αν και στα υψηλά της ημέρας άγγιξε το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2013, έχασε στο τέλος το θετικό πρόσημο.

  Ειδικότερα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου κέρδισε 13,60 δολ. ή 0,7% τερματίζοντας τις συναλλαγές σε νέο ρεκόρ στα 1.944,60 δολ. ανά ουγγιά.

  Στα υψηλά της ημέρας οι τιμές άγγιξαν τα 1.974,70 δολ. ξεπερνώντας το ενδοσυνεδριακό ρεκόρ της Δευτέρας.

  Ώθηση στο πολύτιμο μέταλλο έδωσαν σήμερα και τα ανησυχητικά στοιχεία για την πορεία της καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Ιούλιο. Όπως ανακοίνωσε το Conference Board, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποχώρησε τον Ιούλιο στις 92,6 μονάδες από την ανοδικά αναθεωρημένη μέτρηση του Ιουνίου στις 98,3 μονάδες. Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires τοποθετούσαν τον δείκτη στις 94,3 μονάδες.

  "Οι καταναλωτές είναι πλέον λιγότερο αισιόδοξοι για το βραχυπρόθεσμο outlook της οικονομίας και της αγοράς εργασίας και παραμένουν ανήσυχοι για τις οικονομικές τους προοπτικές", σχολίασε ο Lynn Franco, γενικός διευθυντής του Conference Board.

  Η αποδυνάμωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης έδωσε ώθηση στο πολύτιμο μέταλλο που θεωρείται ασφαλές καταφύγιο σε περιόδους αυξημένης αβεβαιότητας.

  Το ασήμι Σεπτεμβρίου, στο μεταξύ, έχασε 20 cents ή 0,8% και έκλεισε στα 24,30 δολ. ανά ουγγιά έχοντας σκαρφαλώσει νωρίτερα έως τα 26,275 δολ. ήτοι στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

  Ο χαλκός Σεπτεμβρίου σημείωσε άνοδο 0,7% και έκλεισε στα 2,9175 δολ. η λίβρα.

  Αναφορικά με την πορεία των υπόλοιπων μετάλλων, η πλατίνα Οκτωβρίου σημείωσε άλμα 2% στα 986,20 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Σεπτεμβρίου με μικρές απώλειες 0,2% έκλεισε στα 2.365,50 δολ. ανά ουγγιά.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ