Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 01-Ιουλ-2020 12:21

  "Έμφραγμα" στο ηλεκτρονικό σύστημα του γερμανικού χρηματιστηρίου - Χάος στο trading σε όλη την Κεντρική Ευρώπη

  "Έμφραγμα" στο ηλεκτρονικό σύστημα του γερμανικού χρηματιστηρίου - Χάος στο trading σε όλη την Κεντρική Ευρώπη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το ηλεκτρονικό σύστημα trading του γερμανικού χρηματιστηρίου (Deutsche Boerse), κατέρρευσε την Τετάρτη για δεύτερη φορά μέσα στο 2020, οδηγώντας σε σημαντικά προβλήματα και αναστολή διαπραγμάτευσης παραγώγων και μετοχών σε σειρά αγορών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, ενώ ανάγκασε τη Δανία να αναβάλει δημοπρασία κρατικού της ομολόγου.

  Μόνον 30 από τις 99 μετοχές του δείκτη HDAX μεγάλης και μεσαίας κεφαλαιοποίησης εμφανίζονταν στον ηλεκτρονικό πίνακα του συστήματος Xetra στις 12 μ.μ. στη Φρανκφούρτη. Το κλασσικού τύπου trading στο Boerse Frankfurt, όπου συνήθως πραγματοποιούνται συναλλαγές πολύ μικρότερες εκείνων που λαμβάνουν χώρα μέσω του Xetra, λειτουργεί κανονικά.

  Προβλήματα με το trading στο Eurex Exchange, μια από τις βασικές πλατφόρμες για ΣΜΕ (futures) ανέστειλαν μέρος τις πωλήσεις ομολόγων ανά την Ευρώπη. Οι τιμές των futures των γερμανικών κρατικών ομολόγων δεν είχαν ανανεωθεί από τις 9.47 το πρωί ώρα Ελλάδος.

  Το trading στα χρηματιστήρια της Βιέννης, της Πράγας, της Βουδαπέστης, της Λιουμπλιάνα και του Ζάγκρεμπ  έχει σταματήσει επίσης, καθώς οι συγκεκριμένες αγορές μοιράζονται με το γερμανικό χρηματιστήριο την υποδομή trading T7.

  Στα μέσα Απριλίου, ανάλογο πρόβλημα είχε πλήξει τα ίδια χρηματιστήρια.

  Σύμφωνα με τον διαχειριστή, το σύστημα αναμενόταν να έχει επανέλθει έως τις 12.20 μ.μ. ώρα Ελλάδος. Τα παράγωγα στο Eurex αναμενόταν επίσης να επανεκκινήσουν στις 12.25 μ.μ., όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ