Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 11-Ιουν-2020 13:41

  Πειραιώς Securities: Ανθεκτική η Mytilineos και με προοπτικές ανάπτυξης

  Πειραιώς Securities: Ανθεκτική η Mytilineos και με προοπτικές ανάπτυξης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την ανθεκτικότητα της Mytilineos απέναντι στις επιπτώσεις της κρίσης του κορονοϊού διαπιστώνει η Πειραιώς Securities σε έκθεση της για την εισηγμένη. Μάλιστα διατηρεί τη σύστασή της για "αγορά" με νέα τιμή στόχο τα 12,5 ευρώ ανά μετοχή και βλέπει σε συνδυασμό και με το μέρισμα απόδοση της τάξης του 63,3%. 

  Η χρηματιστηριακή της Πειραιώς τονίζει το διαφοροποιημένο επιχειρηματικό μοντέλο της Mytilineos, το οποίο πέραν των άλλων έχει αμυντικά χαρακτηριστικά χάρη στους τομείς της ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου και του EPC. Όπως επισημαίνεται οι δύο αυτοί τομείς αντιπροσωπεύουν το 48% του EBITDA.

  Σύμφωνα με τους αναλυτές στον κλάδο της μεταλλουργίας, η πανδημία οδήγησε σε μεγάλη πτώση των τιμών του αλουμινίου στα 1.500 δολ ανά τόνο, αν και τον Ιούνιο σημειώνεται άνοδος στα 1.600 δολ. Ωστόσο η ανταγωνιστική περιουσιακή βάση της Mytilineos (μία από τις χαμηλότερες, παγκοσμίως, βιομηχανίες σε κόστος παραγωγής αλουμινίου και αλουμίνας), της επιτρέπουν να είναι κερδοφόρα. Σε συνδυασμό με τις επιχειρησιακές πρωτοβουλίες για υψηλότερες αποδόσεις, η μεταλλουργία θα ανακάμψει σε συνδυασμό και με τις υψηλότερες τιμές των εμπορευμάτων.

  Αναφορικά με τον τομέα ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου η Πειραιώς Securities, τονίζει ότι παρά τις χαμηλές τιμές ενέργειας και τη μειωμένη κατανάλωση, η Mytilineos βελτίωσε τις επιδόσεις της χάρη στις σημαντικά χαμηλότερες τιμές φυσικού αερίου και τους χειρισμούς της εταιρείας για διαφοροποίηση πηγών. Επιπλέον, προσθέτει ότι ο νέος σταθμός ηλεκτροπαραγωγής φυσικού αερίου συνολικής ισχύος 826 MW θα προσθέτει στο EBITDA από το 2022 και κάθε χρόνο 60 με 70 εκατ. ευρώ.

  Ο τομέας EPC, λέει η Πειραιώς Securities, συνεχίζει να αναπτύσσει αδιάκοπα έργα με το κλειδί στο χέρι, σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές όπου δραστηριοποιείται. 

  Επίσης ο τομέας ΑΠΕ και αποθήκευσης ενέργειας επικεντρώνεται σε φωτοβολταϊκά και έργα αποθήκευσης, κλάδος με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης. 

  Οι νέες εκτιμήσεις της Πειραιώς Securities λαμβάνουν υπόψη τις χαμηλότερες τιμές αλουμίνας και αλουμινίου, ένα ισχυρότερο δολάριο ΗΠΑ και το όφελος από το χαμηλότερο κόστος πρώτων υλών και τις τιμές φυσικού αερίου. Αναμένει μείωση 14,4% στο EBITDA το 2020, αλλά αυτό θα αυξηθεί κατά 16,3% στα 312 εκατομμύρια ευρώ το 2021 και θα φτάσει τα 404 εκατομμύρια ευρώ το 2022 καθώς ο νέος CCGT 826 MW θα τεθεί σε λειτουργία. 

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ